Kā ietaupīt naudu – padomi, kā tērēt mazāk naudas

Kā ietaupīt naudu

Jā, mēs visas kādā brīdī esam neapdomīgi tērējušas naudu, nedomājot par sekām! Un tad nodomājam – kā ietaupīt naudu? Tomēr ko darīt, ja tā gadās regulāri?

Šis nelāgais ieradums piemeklē ļoti daudz cilvēku – kā nauda algas dienā ienāk kontā, pēc dažām dienām tās vairs tur jau nav, un tad ir jādomā, kā savilkt galus.

Nākas aizņemties, veidojas kredīti, kurus nav iespējams atmaksāt, kas beigu beigās rada milzīgu stresu, kas var novest pat pie nopietnām Vese***as problēmām. Kurš gan to vēlas, vai ne?

Tieši tādēļ mēs tev nākam talkā ar padomiem, kā ietaupīt un pārstāt vienreiz pārtērēt savu budžetu.

 

Lasi vēl: Septiņi viltīgi gājieni, kurus izmantojot, lielveikali liek tev tērēt vairāk naudas

 

Kā ietaupīt naudu – Trīs galvenie padomi:

Domā, pirms pērc

Pirms gatavojies veikt pirkumu, pajautā sev šo: vai tā ir nepieciešamība vai arī vajadzība? Ja iemācīsies sev atbildēt patiesību, tad ietaupīsi ļoti daudz naudas.

Piedalies finanšu lekcijās

Finanšu lekcijas un kursi sniedz ļoti vērtīgas mācības par to, kā tērēt naudu un kāda tai ir nozīme. Šādās lekcijās sastapsies ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem, sastapsi (galvenais) arī tādus, kuri ir iemācījušies tērēt naudu lietās, kas ir tiešām nozīmīgas. Ja problēma ir liela, tad tas var pat ļoti palīdzēt!

 

Uzsāc “tērēšanas diētu”

Divas dienas nedēļā nozīmē kā “netērēšanas” dienas. Samaksā tikai par vajadzīgajām lietām, kā, piemēram, transportu – izvairies no ātrās rīta kafijas pirkšanas, ātrajām uzkodām un citām lietām, bez kurām lieliski vari iztikt. Ja neizmetīsi naudu pa labi, pa kreisi, uzlabosies tava paškontrole.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu 20 vienkāršākus un konkrētākus padomu, ar kuriem ikdienā neaizdomājamies 

Leave a Comment