Kā integrēt interjerā televizoru? Ir varianti

Ne tikai viesistabā

Pašos pirmsākumos televizors katrā mājoklī bija tikai viens un visbiežāk tika novietots dzīvojamajā vai viesistabā. Vēlāk tas iekaroja gan virtuvi, gan guļamistabu un ar laiku ielavījās pat bērnistabā un vannasistabā. Tomēr izvietojums bija gana tradicionāls – sekcijā, uz atsevišķa plaukta/galdiņa vai statīva. Ar laiku tika izgudroti arī speciāli stiprinājumi novietošanai pie sienas. Tomēr gandrīz visi varianti aizņēma telpā ievērojamu vietu, jo TV konstrukcija bija gana masīva un smaga.

Mūsdienās, kad pieejami jaunie TV ekrāni un paneļi, tehnikas izvietošanai pavērušās pavisam citas iespējas un risinājumi – brīvstāvoši, dažāda izmēra ekrāni uz kājas, maza un milzīga izmēra paneļi pie sienas un interjerā ieplūdināti, izslēgtā veidā pilnīgi nemanāmi ekrāni, kas integrēti, piemēram, spoguļa, sienas vai gleznas plaknē.

Pie sienas

Fiksēts stiprinājums – speciāls kronšteins, uz kura stiprināms plāna ekrāna televizors. Stabils un nedārgs risinājums. Trūkums – televizors skatāms tikai no nemainīgi izvietotām sēdvietām, nav iespējams mainīt tā leņķi.

Stiprinājums pie griestiem – speciāli kronšteini stabili notur televizoru pie sienas, bet vienlaikus ļauj arī noliekt vai grozīt TV paneli. Ideāli guļamistabai. Tomēr speciālisti uzskata, ka virs acu līmeņa novietots ekrāns, ilgstoši skatoties, ir kaitīgs redzei.

Izturīgs sienas stiprinājums – viru mehānisms nodrošina maksimāli ērtu lietošanu. Kad mehānisms salocīts, TV piekļaujas sienai, bet, izbīdot to, iespējams grozīt 120 grādu leņķī pa horizontāli un 10 grādu leņķī pa vertikāli. Šis variants ļoti ērts virtuves apstākļiem. Trūkums – ne vienmēr iespējams TV nemanāmi pieslēgt elektropadevei un citai tehnikai.

Uz statīva

Klasiskam interjeram vislabāk piestāvēs slēgti grīdas skapīši, uz kura novieto televizoru. To virsma var būt grozāma pietiekami lielā leņķī, lai televizoru būtu ērti skatīties no dažādām telpas vietām. Bet skapīša iekšpusē ērti paslēpt nepieciešamās komunikācijas – vadus un papildierīces. Trūkums – aizņem diezgan lielu grīdas platību.

Mobili statīvi ir vieglākas konstrukcijas skapīši vai plauktu sistēma uz ritenīšiem. Tie aprīkoti gan ar stiprinājuma kronšteiniem, gan ar rozetēm papildu ierīcēm un vadu tuneļiem. Ērti pārvietot arī uz citu telpu.

Atvērti stendi sastāv no skapīša/plauktu sistēmas, stiprinājuma kron­šteina un vadu tuneļa. Tie var būt novietojami gan uz grīdas, gan stiprināmi pie sienas. Konstrukcija ir samērā viegla un nav masīva. Pluss – iespējams ērti izvietot arī citas multimediju ierīces.

Paslēpjot mēbelē

Šāds risinājums visvairāk piemērots romantiskiem vai klasiskiem interjeriem, kuros grūti izvietot jauno tehnoloģiju ierīces tā, lai tās organiski iekļautos telpas noskaņā.

Visparastākais risinājums – interjera stilam piemērots skapis/kumode, kurā aiz veramām durvīm ieslēpts TV ekrāns.

Ērtāks veids – TV ieslēpts mēbelē ar bīdāmām vai augšup/lejup nolaižamām durvīm. Vēl funkcionālāks risinājums – TV ekrānu skatīšanās laikā iespējams nedaudz izbīdīt uz āru no mēbeles apjoma, bet vadi un papildierīces paliek neredzamas skapītī.

Integrējot interjerā

Ja TV panelim tiek piešķirta ne tikai funkcionāla, bet arī dekoratīva loma, to iespējams vizuāli izcelt un saskaņot ar citiem interjera elementiem, piemēram, tumšajam ekrānam pieskaņo lielāka izmēra melnbaltas fotogrāfijas pie sienas, lielākus un mazākus spilvenus uz dīvāna vai arī sienu, pie kuras novietots TV, nokrāso spilgtākā krāsā vai par pāris toņiem tumšāku nekā pārējās sienas.

Ja turpretim TV vēlas padarīt vizuāli nemanāmāku, var izvēlēties ekrānu ar baltu ietvaru, kas it kā saplūst ar sienu, vai pasūtīt speciālus, jauno tehnoloģiju risinājumus, kuros TV ekrāns integrēts spoguļa vai stikla virsmā. Trūkums – izmaksā dārgi, turklāt vienalga jāmeklē iespēja, kā paslēpt vadus un papildu ierīces.

Ieteikums

 Ja vēlaties ne tikai ērtu skatīšanos, bet arī kvalitatīvu skaņu, iekārtas un mēbeles TV un kinozāles novietošanai labāk iegādāties specializētajos tehnikas veikalos, nevis mēbeļu salonos, jo speciālie risinājumi veidoti tā, lai mazinātu vibrācijas negatīvo ietekmi uz skaņu un izveidotu ausīm (arī kaimiņu) komfortablu skanējumu.

 

Avots: aLA

Leave a Comment