Kā no kodēm mājoklī atbrīvojās mūsu vecmāmiņas: tas strādāja

Kodes ir kaitīgs kukainis, kas nodara būtisku kaitējumu ne tikai vilnas lietām, bet arī var apmesties pārtikā un ienest tajā kaitīgus mikrobus. Cīņā ar šo problēmu ir daudz tautas līdzekļu.

Lielisks risinājums cīņā ar kodēm, būs lavandas zariņi. Tie ir svaigi jānoplēš, jāieliek skapī vai kožu dzīvotnē un jāatstāj uz ilgu laiku. Kalstot lavandas zariņi saglabā savu aromātu un tādējādi turpina atbrīvoties no varmākām. Līdzīga iedarbība ir arī smaržīgo pelargoniju lapām vai parastu avīžu lapām.

Kā atbrīvoties no kodēm, pagatavojot īpašu līdzekli? Sajauc kopā terpentīnu, benzīnu, dažus gramus naftalīna, kamparu un tabaku. Iegūtais līdzeklis jānovieto vietās, kur dzīvo kodes. Jāatceras, ka šis līdzeklis ir ļoti viegli uzliesmojošs un pie mazākās aizdegšanās var izraisīt ugunsgrēku.

Kā atbrīvoties no kodēm ar improvizētiem līdzekļiem

Paņemiet nelielu plastmasas trauku (piemēram, plastmasas olu no bērnu “Kinder-surprise”), izveidojiet tajā dažus caurumus, ielejiet iekšā egļu eļļu un ievietojiet trauku skapī.

Lai izvairītos no konflikta ar laputīm, visus graudaugus vēlams uzglabāt polimēra vai stikla traukos. Pat ja šis brīnumainais kaitēklis ir atnests no veikala, tas neizplatīsies, un, ja tiks atklāts, tas tiks izmests.

Lai pasargātu vilnas izstrādājumus no kodēm, īpaši ārpus sezonas, ir labi tos ietīt biezos maisiņos. Liela izmēra mēteļus, kažokus liek polietilēna maisos uz pakaramiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 52%

0%

Darbietilpīgs, bet efektīvs veids, kā atbrīvoties no kodēm: tīrīšana, vēdināšana un pakļaušana saules iedarbībai. Senos laikos, kad nebija ķīmijas, visas lietas mēģināja kalcinēt saulē, ar to daudz kaitēkļu iznīcināja. Ļoti efektīva bija arī lietu pakļaušana aukstumam.

 

Leave a Comment