Tu visu šo laiku esi mazgājusies nepareizi- laiks mainīt ieradumus!

Duša katru dienu

Daudzi no mums pat nevar iedomāties, ka varētu nemazgāties katru dienu – it īpaši karstajās vasaras dienās. Tomēr patiesībā pārāk bieža mazgāšanās ir slikta tavai Vese***ai, jo tādā veidā tu nomazgā vērtīgu ādas aizsargkārtiņu, kas pasargā tavu organismu.

Ār*ti apgalvo, ka, kamēr vien mēs katru dienu mazgājam rokas un vietu zem jostasvietas, tikmēr duša katru dienu nav nepieciešama.

Pārāk ilga dušošanās

Dermatologs Analijs Mahto iesaka dušā pavadīt pēc iespējas īsāku laika sprīdi, nevis ilgi stāvēt zem ūdens strūklas. Mazgāties dušā nevajadzētu ilgāk par 20 minūtēm. Ūdens ir kairinošs, un, jo ilgāku laiku pavadīsi zem tā, jo vairāk kairināta tiks tava āda.

Ziepju izmantošana

Ja katru dienu mazgāsies ar ziepēm, tas atspaidosies uz tavu imūnsistēmu. Ziepes no mums nomazgā vērtīgas baktērijas, kas mūs aizsargā no pinnēm un ekzēmas.

Tādēļ vienīgās ziepes, ar kurām vēl ir pieļaujama mazgāšanās, ir ziepes, kas ražotas no organiskām izejvielām.

Tu mazgā ar dušas želeju visu ķermeni

Mazgāšanās noņem eļļas kārtiņu no ādas – tas ir nepieciešams ķermeņa daļās, kuras visvairāk sasvīst, tomēr mēs ar dušas želeju mazgājam arī rokas un kājas, kaut gan tas nemaz nav vajadzīgs. 

Nākamreiz, kad mazgāsies, mazgā tikai visvairāk svīstošās un netīrākās ķermeņa daļas. 

Tu ļauj ūdens strūklai līt uz sejas

Daudzi no mums uzskata, ka sejas pacelšana pret dušas strūklu ir labs veids, kā to nomazgāt, tomēr tā nebūt nav. Ūdens temperatūra un spiediens sejas ādai nodara lielu kaitējumu. Pārāk karsts ūdens, kura temperatūra liekas normāla uz ķermeņa ādas, nav labs sejas ādai – it īpaši vaigiem. Ja šādā veidā ilgstoši un atkārtoti mazgāsi seju, tās āda kļūs nepievilcīga.

Tā vietā labāk izvēlies seju nomazgāt vēsākā ūdens temperatūrā pie vannas istabas izlietnes.

Tu lieto švammi

Švammes ir viens no labākajiem baktēriju avotiem. Mirušās ādas šūnas, kuras švamme lieliski noberž nost, sakrājas tajā iekšā – un tā ir vieta, kur lieliski var baroties un vairoties baktērijas. Tādā veidā tu sevi pakļauj infekcijas riskam. 

Lai izvairītos no tā, švammes būtu jāmaina ik pēc 2 mēnešiem un pēc mazgāšanās ar to, tās būtu jāizžāvē (piemēram, jāievieto mikroviļņu krāsnī uz 30 – 60 sekundēm).

Skuvekļa lietošana

Ja lieto skuvekli dušā un to turpat arī atstāj īsti neiztīrītu, arī tajā vairosies baktērijas, jo skuveklis ir vieta, kur uzkrājas atmirušās ādas šūnas. Ja skuveklis paliek slapjš, var veidoties neredzams pelējums. Kad nākamreiz lietosi skuvekli, pelējums var nonāks kontaktā ar tavu ādu, tādā veidā paverot iespēju parādīties kairinājumam un ieaugušiem matiņiem. 

Vienmēr turi savu skuvekli sausā vietā, maini to pēc pirmās pazīmes, kad tas sāk vilkties gar tavu ādu, radot sāpīgu sajūtu un pēc katras lietošanas izmazgā to karstā ūdenī. 

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment