Kā slinkums ietekmē enerģiju un vai ir nepieciešams ar to pastāvīgi cīnīties

Ir vairāki slinkuma veidi, tāpēc, lai saprastu, vai ar to ir jācīnās vai nē, vispirms ir svarīgi saprast, kāds slinkums tu esi. Eksperti pastāstīja, kā rīkoties katrā gadījumā.

Slinkums kā ieradums

Pirmais slinkuma veids ir tas, kas cilvēkā ir novērots kopš bērnības. Viņš nevēlas neko darīt tikai tāpēc, ka viņš to var atļauties, tāpēc būtībā šāda veida slinkums ir raksturīgs turīgu vecāku bērniem, kuri ļauj saviem dēliem un meitām neko nedarīt.

Rezultātā no tādiem bērniem izaug slinki cilvēki, kuri domā, ka viņiem viss nokārtosies pats no sevis. Slinkums un vēlmes trūkums kaut ko darīt ir banāls ieradums, kas saglabājies no bērnības. Ja domā, ka dzīvē visam jānotiek tieši tā. Bez piepūles, tad noteikti ir jācīnās ar šādu slinkumu, turklāt pēc iespējas ātrāk.

Slinkums kā motivācijas trūkums

Dažreiz gadās, ka cilvēks vienkārši nezina, ko viņš vēlas no dzīves. Daži cilvēki kļūst slinki vienkārši tāpēc, ka nezina, ko darīt. Piemēram, jūs nevarat atrast sapņu darbu vai hobiju, kas liek jums no rīta piecelties un darīt kaut ko noderīgu.

Tādā gadījumā jācīnās nevis ar slinkumu, bet ar pamatcēloni, jo pēc mērķa un mīļākās lietas vai patīkama darba atrašanas uzreiz pārstāsi slinkot. Būsi motivēts, kas nozīmē, ka radīsies arī vēlme kaut ko darīt.

Slinkums kā aizsardzības līdzeklis

Dažreiz mēs kļūstam slinki, jo mums nav vēlmes darīt kādu darbu. Ja nesaproti, kāpēc jādara tas vai cits darbs, tad par motivāciju nevar būt ne runas. Tieši šī iemesla dēļ daudzi bērni kļūst slinki, kad vecāki cenšas viņus piespiest darīt lietas, kas viņiem nepatīk vai vispār nesaprot.

Lasi arī: Nedēļas zvaigžņu prognoze no 2023. gada 13. līdz 19. martam

Slinkums šajā gadījumā darbojas kā psiholoģisks aizsargs. Tas liek mums saprast, ka mēs absolūti nevēlamies darīt to, ko citi mums uzspiež. Cīnies vai nē – tā ir tikai tava izvēle. Visticamāk, vispirms ir jāatbild uz jautājumu “kāpēc man jādara tas, ko es ienīstu?”.

Noderīgs slinkums

Dažreiz slinkums patiešām palīdz. Piemēram, kad esat noguris, kad jūtat, ka jūsu ķermenis nevar izturēt lielāku stresu. Šajā gadījumā jums vienkārši ir jāatpūšas, jo jūsu slinkums ir pilnībā pamatots.

Ja strādājat ilgu laiku bez brīvdienām vai arī jums nav bijis atvaļinājuma. Jums ir nepieciešams atpūsties un būt slinkam, neko nedarot vai mainot ainavu. Slinkuma priekšrocības cilvēkiem, kuri ir ļoti noguruši, nevar pārvērtēt.

Lai tavā dzīvē būs tikai tās lietas, kuras ir viegli un patīkami darīt jebkurā laikā.

Leave a Comment