Kā taupīt ūdeni un naudu: 6 kļūdas, ko pieļauj pilsētas iedzīvotāji

Pārāk bieža mazgāšana

Mazgājot veļas mašīnā, tiek patērēts daudz ūdens. Atkarībā no mašīnas tilpuma, tās tehniskajiem parametriem un mazgāšanas režīma patēriņš svārstās no 34 līdz 145 litriem vienai mazgāšanai. Lai ietaupītu naudu, mazgājiet lielās partijās, rūpīgi šķirojiet veļu un paturiet prātā, ka stipri netīra veļa patērē vairāk ūdens.

Veļas mašīnu un trauku mazgājamo mašīnu labāk ieslēgt naktī, kad ir samazināts elektroenerģijas tarifs.

Vannas lietošana dušas vietā

Vienreiz guļot vannā, jūs iztērēsiet tikpat daudz ūdens, cik 5-7 reizes stāvot zem dušas. Mazākā vanna var uzņemt līdz 140 litriem ūdens, bet lielākie modeļi – līdz 200 litriem.

Vienai minūtei dušas izmanto līdz 20 litriem ūdens, tāpēc ir svarīgi sekot līdzi arī laikam. Izmēģiniet mazgāties, iestatot taimeri. Ievērojiet laiku, ko parasti pavadāt dušā. Ieslēdziet taimeri un mazgājiet visu ķermeni. No iegūtā skaitļa atņemiet 1 minūti un uzstādiet signālu, pēc kura jums jāpabeidz visas ūdens procedūras. Vienas minūtes ietaupījums dienā neietekmēs mazgāšanās kvalitāti un jūsu garastāvokli, taču tas palīdzēs ietaupīt naudu un ūdeni.

Tualetes pogu sajaukšana

Vidēji četru cilvēku ģimene tualetes podu skalo no 25 līdz 40 reizēm dienā (poda tilpums ir 6-8 litri), tāpēc izrādās, ka tualetes pods ir viens no galvenajiem ūdens patēriņa elementiem mājā.

Patēriņu var samazināt, izmantojot dubultās skalošanas pogu. Viena no tām iztukšo visu ūdeni, bet otra iztukšo tikai pusi ūdens no ūdens tvertnes. Visi mūsdienu tualetes poda modeļi ir aprīkoti ar šādu pogu, taču kaut kādu iemeslu dēļ cilvēki aizmirst to izmantot, lai gan katra “pus” skalošana var ietaupīt 3-4 litrus ūdens.

 

Leave a Comment