Kāda būtu laulības dzīve, ja tā sekotu Bībelei?

Lai arī Bībelē tiek aprakstīta savienība starp vienu vīrieti un vienu sievieti, tā skaidri apstiprina poligāmiju un seksa verdzību, sīki to aprakstot, dažkārt minēti pat Iz**rošanas un As**sgrēka gadījumi.

Poligāmija. Poligāmija ir Vecās Derības norma un tā tiek atzīta bez Jēzus pārmetumiem (Matejs 22:23-32). Mājas lapa biblicalpoligamy.com satur lapas, kas veltītas 40 bibliskiem tēliem, katram no viņiem ir vairākas sievas.

Seksa vergi. Bībelē minēti piemēri tam, kā seksa verdzībā iegūt vairākus vergu veidus. Piemēram, ja vīrietis iegādājas ebreju meiteni un “tā nav apmierinājusi savu īpašnieku”, viņš to nevar pārdot svešzemniekam, viņam jāatbrīvo tā, ja viņš nevēlas to apgādāt (2. Mozus grāmata 21:8).

Kara laupījums. Par kara laupījumu tika uzskatītas arī nevainīgas sievietes (4. Mozus grāmata 31:18) Dieva kalps pavēl izraēļiem nogalināt izmantotās midianītu sievietes un vīriešu dzimtes bērnus, bet paturēt nevainīgas meitenes sev. Mozus likums paredz rituāla veikšanu, lai attīrītu sagūstītu jaunavu pirms seksa. ( 5. Mozus grāmata 21:10-14).

As**sgrēks. As**sgrēks bībelē lielākoties ir aizliegts, bet Dievs rada izņēmumus. Abrahīms un Sāra, ko Dievs ļoti iemīļojis, ir pusbrālis un pusmāsa. Lota meitas viņu piedzirda un Iz**ro, un Dievs viņus atalgo ar veselīgiem zēniem, kas kļūst par nāciju patriarhiem (1. Mozus grāmata 19)

Brāļa atraitne. Ja brālis nomirst un viņam nav bērnu, vīrieša pienākums ir apaugļot brāļa atraitni. Dievs nogalina Onanu, jo tas labāk savu sēklu izlej zemē, nekā rada pēcnācējus savam brālim (1. Mozus grāmata 38:8-10). Jaunais Testaments (Matejs 22:24-28) parāda, ka šī tradīcija ir saglabājusies.

Sievas kalpone. Pēc septiņām bezbērnu dekādēm, Abrahama sieva saka: “Redzi, Tas Kungs man nav devis iespēju dzemdēt, ej pie manas kalpones, varbūt no viņas man tiks doti pēcnācēji.” Viņas verdzene, Hagara palika stāvoklī. Divas paaudzes vēlāk, Jēkaba sievas atkārtoti sūta savas kalpones viņam, katra no viņām cenšas Jēkabam radīt vairāk bērnu kā otra (1. Mozus grāmata 30:1-22).

Citi vergi. Vīrietis nevar pārgulēt ar verdzeni, ja tā ir saderinājusies ar citu vīrieti – bet, ja tā notiek, viņa ir jāsit un vīrietim jāupurē aita (3. Mozus grāmata 19:20-22).

Iz**rošanas upuris. Ebrejiete, kas tikusi Iz**rota var tikt pārdota Iz**rotājam par 50 šekeļiem, jeb aptuveni 500 Eiro (5. Mozus grāmata 22:28-29).

Avots: independent.com

Leave a Comment