Kādu daudzumu sejas ādas kopšanas līdzekļus patiesībā ir nepieciešams lietot?

Sejas mazgāšanas līdzeklis

1

Ja lieto pārāk daudz sejas mazgāšanas līdzekļa, tad āda kļūst savilkta, sausa un jutīga. Speciālisti skaidro, ka sejas mazgāšanas līdzekļa daudzumam vajadzētu būt 10 centu monētas lielumā. Pilnīgi pietiek, ja līdzekli izspiež tikai vienu reizi. Lielākajai daļai gēlu un krēmu pietiek ar šo daudzumu, lai pilnībā notīrītu seju.

Toniks

2

Šis produkts atšķirībā no krēmiem ir šķidrs, tāpēc tas jāuzklāj ar vates disku. Speciālisti iesaka uzpilināt tikai dažas piles, taču vatei jābūt mitrai nevis pilnīgi samirkušai, jo tādā veidā āda absorbē vairāk tonika.

Serums

3

Serumu lieto, lai likvidētu melnos punktiņus, kā arī samazinātu grumbas un poras. Tā kā serums ir koncentrēts, visas sejas un kakla notīrīšanai vajadzīgas tikai dažas piles. Tā vietā, lai to uzklātu tieši uz sejas, iepilini dažas piles plaukstā un to maigi uzsmērē uz sejas ādas.

Mitrinošais dienas krēms

4

Lai āda būtu maiga un izskatītos lieliski, tai vajadzīga mitrināšana. Arī šajā gadījumā pietiek ar nelielu daudzumu. Ja lieto mitrinošo krēmu ar SPF, tad pietiek ar krēma piciņu 50 eiro centu monētas lielumā. Ja izvēlies krēmu bez SPF, tad piciņas lielumam jāatbilst 5 eiro centu monētai.

Ja lieto pārāk daudz seruma, tad āda var kļūt taukaina un smagnēja, bet ar pārāk mazu daudzumu āda šķitīs sausa un dehidrēta.

Sauļošanās krēms

5

Šis produkts ir neatņemama vasaras ikdienas sastāvdaļa. Ja plāno krēmu uzklāt tikai uz sejas, tad pietiek ar krēma piciņu 50 centu monētas lielumā. Ja to uzklāj uz visa ķermeņa, tad vajadzēs tik daudz krēma, cik ietilpst vienā šņabja glāzītē.

Sejas maska

6

Ja nevari atļauties profesionālu sejas ādas kopšanas procedūru, tas nenozīmē, ka nevari mitrināt un kopt ādu ar sejas maskām mājas apstākļos. Pirms sāc, padomā, kāda sejas maska tev būtu vispiemērotākā.

Attīrošās sejas maskas, kas absorbē liekās taukvielas, var palikt sausas, it īpaši, ja tās uzklāj pārāk lielā daudzumā. Krēma piciņai jābūt 5 centu monētas lielumā un jāpievērš īpaša uzmanība problemātiskajām vietām, piemēram, tā saucamajai T zonai. Ar mitrinošajām un nostiprinošajām maskām vari būt dāsnāka un uzklāt nedaudz vairāk maskas – ar piciņu 50 centu monētas lielumā.

Nakts krēms

7

Nakts laikā ādai jāļauj atjaunoties.

Nakts krēmi ir īpaši izstrādāti un satur vairāk sastāvdaļu, kas iedarbojas kā līdzeklis pret ādas novecošanos un uzlabo dabisko ādas atjaunošanās procesu. Šajā gadījumā pietiek ar krēma piciņu 50 centu monētas lielumā.

Atceries, ka pārāk daudz nakts krēma var nosprostot poras un veicināt izsitumu veidošanos.

Aknes ārstēšanas līdzekļi

8

Ja tev ir izsitumi vai citi ādas defekti, tad ieteicams lietot aknes ārstēšanas līdzekļus, bet atceries, ka tos nedrīkst uzklāt uz visas sejas.

Formulas sastāvā esošās aktīvās sastāvdaļas var sausināt ādu, un tās paredzētas tikai lietošanai uz problemātiskajām vietām. Lai absorbētu liekās taukvielas un atbrīvotos no netīrumiem, pietiek ar zirņa lieluma piciņu vai pat mazāku daudzumu.

Ja tu lieto gēlu produktus, tos var uzklāt jebkurā diennakts laikā. Ja lieto pastas veida produktus, kas izžūstot paliek balti, tad tos uzklāj tikai pirms došanās gulēt.

Krēms ādai ap acīm

9

Āda ap acīm ir plānāka un tai vajadzīga īpaši rūpīga kopšana.

Krēma daudzums, kas vajadzīgs abām acīm, atbilst zirņa lielumam. Šie produkti vienmēr jāklāj uz orbītas jeb acs dobuma kaula, un krēmu uzklāj ar zeltnesi, jo tas ir vājākais pirksts. Šādā veidā varēsi izvairīties no jutīgās ādas vilkšanas vai berzēšanas. Klāj krēmu tā, lai tas nenokļūst pārāk tuvu acīm – tā kā āda sasilda krēmu, tā aktīvās sastāvdaļas nonāk ādā, kas ir tieši zem acīm.

Avots: www.womendailymagazine.com

Leave a Comment