Kāpēc dažiem cilvēkiem odi uzbrūk vairāk nekā citiem?

Tie mazie, kaitinošie As**ssūcēji var sabojāt pat visforšāko atpūtu. Dažreiz ir pat tik traki, ka mēs labāk izvēlamies samierināties ar lielo karstumu, valkājot kreklus ar garām rokām tikai, lai tie mošķi nevarētu mūs sakost. 

Ja kādreiz esi domājis, kādēļ tev kož tik daudz, bet draugiem viss ir perfektā kārtībā, tu tāda neesi viena. Ir vairāki priekšstati par to, kādēļ kukaiņiem vairāk patīk tikai daži no tavas kompānijas.

Pētījumi ir pierādījuši, ka pirmais un svarīgākais noteicējs ir As**sgrupa. “Mēs īsti nesaprotam, kāds tam ir sakars ar As**sgrupu, bet visbiežāk odi uzbrūk tieši O-tās grupas pārstāvjiem,” saka pētnieki. 

Tomēr As**is nav vienīgās, kas liek tev ciest. Svarīgi ir arī tas, ka dažu cilvēku āda spēcīgāk reaģē uz odi kodumiem. Jo jutīgāka āda, jo asāk tā izjutīs kodumu. Tādēļ patiesība ir tāda, ka var būt cilvēki, kuri ir sakosti daudz vairāk, bet daži, kuriem nebūs uzbrukuši tik daudz odi, vienkārši vairāk to izjutīs.

Ja tu esi viens no pievilcīgākajiem odu upuriem, vari sevi nodrošināt ar dažādiem antihistamīniem papildus pretodu līdzekļiem. Aprūpi vari sākt pirms gaidāmās izklaides brīvā dabā- tā, lai tavs organisms jau ir sagatavojies iepriekš. 

Bet labākais padoms, kad tevi ir sakodis ods, vienmēr ir un paliek – NEKASIES! Lai arī cik grūti tas būtu, tas ļaus tev izvairīties no pumpu parādīšanās.

 

Avots: www.womenshealthmag.com

Leave a Comment