Kādēļ neizdodas notievēt? Ko darīt?

 

Noskaidro: Pēc dzimšanas datuma var uzzināt, kad ir vislabāk sākt tievēt

Izrādās, nomest svaru nemaz nav tik vienkārši. Mūsdienās internetā tu atradīsi tūkstošiem padomu, kuru autori garantē nelaimīgajiem nabadziņiem slaidu figūru pēc dažām dienām. Skan vilinoši, lai gan ja tu noņemsi rozā brilles, tad uzreiz atklāsi daudzsološajās rekomendācijās daudz pretrunu.

Mēs pacentāmies tikt skaidrībā ar lielāko daļu postulātu, kas skar diētas un vingrinājumus, atmaskot mītus un sameklēt taisnību.

  1. Ievērojiet diētu nedēļas garumā

Daudzas meitenes naivi domā, ka nedēļa diētas un vingrošanas ir pietiekama tam, lai kilogrami, kas traucē dzīvot, pazustu bez pēdām. Šis mīts ļauj sevi mierināt ar to, ka bada ciešanas draud mums tikai līdz nākošajai pirmdienai, bet pēc tam atkal ar tīru sirdsapziņu var sevi lutināt ar cepumiem un kēksiem.

Bez grūtībām uzvelkot uz sevis XS izmēra kleitu, tu palēkdamies dodies uz tuvāko konditorejas veikalu pēc kūciņas. Vari būt pārliecināta, ka pēc trīs dienām tu atkal atgūsi zaudēto svaru.

Ko darīt?

Upurēt  mīļoto fast  food un jau saknē mainīt ēšanas paradumus. Figūra pati no sevis nekļūs slaida. Uzturam jābūt veselīgam patstāvīgi, bet trenažierzāles apmeklējumam- par normu.

  1. Visiedarbīgākā metode – Monodiēta

Viennozīmīgi, ēdot griķu biezputru ar griķu biezputru divu nedēļu garumā, tu pilnīgi varēsi zaudēt dažus kilogramus. Tomēr tava pašsajūta ievērojami pasliktināsies, uzradīsies vājums, nogurums, tevi sāks mocīt galvas reiboņi. Daudzi ārsti-dietologi ir pret ēšanas režīmu, kas aprobežojas ar vienu-diviem pārtikas produktiem.

Monodiēta bīstama ar to, ka tās ievērošanas periodā organisms nesaņem ne mazākās devas barības vielas, nepieciešamas tā pareizai darbībai. Tādēļ izvēloties kefīra diētu, tu riskē sabojāt savu veselību. Bez tam, tiklīdz tu nolemsi, ka tavs viduklis ir pietiekami slaids, un tātad diētu var pārtraukt, zaudētie kilogrami atgriezīsies dubultā apmērā.

Ko darīt?

Organizēt sabalansētu ēšanas režīmu. Organismam jāsaņem gan olbaltumvielas, gan taukus, gan ogļhidrātus. Ēd vairāk augļus, dārzeņus, liesu gaļu un zivis vārītā vai sautētā veidā, izslēdz no uztura konditorejas izstrādājumus.

Izmēģini: Vieglā un iedarbīgā greipfrūtu diēta 12 dienām

  1. Tauki – slaida auguma ienaidnieki

Tauki- kaitīgs produkts, kas satur milzīgu daudzumu kaloriju, tādēļ tos nepieciešams pilnībā izslēgt no uztura. Bet tomēr nē. Tauki aizsargā ādu no atdzišanas un izžūšanas. Bez tam, tauki spēj ražot svarīgus hormonus un satur veselīgus vitamīnus A un D.

Ko darīt?

Saņemt taukus no veselīgiem pārtikas avotiem: olīvu, zemesriekstu un linsēklu eļļas, zivis un rieksti.

  1. Pēc 18.00 ēst ir aizliegts

Lūk, šis ir visizplatītākais meiteņu malds, kas attiecas uz notievēšanu. No kurienes radies šis maģiskais cipars neatceras laikam pat pats šī mīta izgudrotājs. Kuņģis būvēts tādā veidā, ka sula, kas sagremo barību, izdalās pastāvīgi.

Apēdot pēdējo ābolu 18.00, tu atstāj organismu bez pārtikas uz 15 stundām, līdz nākošajam ābolam brokastīs! Rezultātā, badā  mocītais kuņģis sāks gremot pats sevi, kam seko gastrīts, vai sliktākajā gadījumā kuņģa čūla.

Ko darīt?

Ievērot diennakts kaloriju normu. Ja pusdienās esi iztikusi ar divām karotēm auzu pārslu, mierīgi vari paēst vakariņas 3-4 stundas pirms gulētiešanas.

  1. Treniņi un pusdienas ir nesavienojami

Daudzas tievējošās daiļā dzimuma pārstāves uzskata, ka lai sasniegtu labāku efektu, fiziskos vingrinājumus jāpilda uz absolūti tukšu kuņģi. Tādā veidā visas uzņemtās kalorijas pazudīs vēl iesildīšanās laikā.

Bet lai zaudētie kilogrami nekādā gadījumā neatrastu atpakaļceļu, vērts neēst vēl divas stundas pēc tam, kad esi atstājusi sporta zāli. Viss tas ir nekas cits kā kārtējais fantāziju auglis.  Nodarbošanās ar sportu tukšā dūšā provocēs sliktu pašsajūtu un spēku zudumu.

Ko darīt?

 Pilnvērtīgi brokastot stundu pirms treniņiem. Viegla omlete, dažas karotes liesas putras vai biezpiena uzlādēs tavu organismu ar nepieciešamo enerģiju pilnvērtīgam treniņam.

  1. Dzert ūdeni nav obligāti

Mēs domājam, ka ja mūs nemoka slāpes, tad arī ūdeni dzert nav obligāti. Dienā var izdzert ne vairāk par divām glāzēm. Tas ir maldīgs uzskats. Šķidrums aktivizē visus vielmaiņas procesus organismā.

Neievērojot pareizu dzeršanas režīmu, tu riskē ne tikai traucēt notievēšanas procesam, bet arī provocē priekšlaicīgu šūnu novecošanos.

Ko darīt?

Izdzert vidēji 2.5 l ūdens dienā. Ja nodarbojies ar sportu, dzert ūdeni ir pat nepieciešams.

  1. Ievērojot diētu, var nenodarboties ar sportu.

lai notievētu, tev nepieciešams izvēlēties to, kas tev der vislabāk: sports vai diēta. Nekādā gadījumā neiedomājies klausīt šim padomam. ievērojot diētu bez treniņiem, tu varēsi zaudēt liekos kilogramus, taču diez vai atbrīvosies no krokām un ļenganas ādas.

Ko darīt?

Izvēlies tos treniņa veidus, kas tev liksies vispiemērotākie. Pavisam nav obligāti apmeklēt trenažieru zāli, ja ciest nevari vingrinājumus ar hantelēm. Sāc apmeklēt deju studiju vai baseinu. Apsolām, slaids augums tev ir garantēts.

  1. Notievēt palīdzēs tabletes

Vilinošā reklāma vēsta, ka brīnumiedarbīgās tabletes palīdzēs ne tikai atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, bet arī kļūt par lapsenes vidukļa īpašnieci, papildus palielinot krūtis par pāris izmēriem tikai 10 dienu laikā. Labākajā gadījumā tabletes izrādīsies bezjēdzīgas. Sliktākajā – organismam radīs nelabojamu kaiti. Iztērējot milzīgu naudas summu, tu paliksi bez nekā.

Ko darīt?

Nepievērst uzmanību reklāmai un saprast, ka slaids augums – rezultāts darbam ar sevi.

  1. Sākt diētu vajag ar pirmdienu

“Šodien apēdīšu vēl pāris konfektes un bulciņu, bet no pirmdienas sākšu jaunu dzīvi.” Pazīstat? Daudzi atliek  diētas un nodarbošanos ar sportu uz vēlāku laiku, bet kilogrami tajā laikā pieaug. Saproti to uzmērot peldkostīmu divas dienas līdz atvaļinājumam, ar asarām acīs sāc ievērot griķu diētu. (sk. 2. punktu)

Ko darīt?

Sākt pareizi ēst ir vērts nevis rītdien, nedz  parītdienā, ne arī pirmdien, bet gan šajā pašā brīdī. Ja tu uzskati, ka tev tiešām nepieciešams notievēt, atceries: jo vairāk tu atliec diētu, jo sarežģītāk būs tai ķerties klāt.

  1. Kilogrami aiziet lēni – diēta nedarbojas

Ar entuziasmu ievērojot diētu mēneša laikā, tu ievēro, ka pirmās divas nedēļas kilogrami pameta tavu figūru viens pēc otra, pēc kā process apstājies, neskatoties uz to, ka turpini ēst pareizi.

Nolemjot, ka diēta nedarbojas, tu vīlusies to pārtrauc. Bet velti. Ja liekais svars pazūd lēni, tas tikai nozīmē, ka organisms pielāgojas jaunajam režīmam.

Ko darīt?

Nebēdāties un paciesties. Ja ievēro savu ēšanu – uzturs ir pietiekami sabalansēts un tu regulāri vingro – slaids augums neliks tev gaidīt.

Avots: www.pixy.ru

Leave a Comment