Kādēļ vīrieši nedzīvo tik ilgi kā sievietes?

Zinātne ir apkopojusi datus par 20 gadsimtu un ir iegūti secinājumi, ka vidējā cilvēku mirstība ir samazinājusies jeb abu dzimumu cilvēki dzīvo ilgāk. Tas ir pateicoties tam, ka ap deviņdesmitajiem gadiem tika popularizēta veselīga diēta, sportošana un tika uzlabota infekcijas slimību ārstēšana. Tomēr statistika mainījās arī tādā veidā, ka sievietes sāka dzīvot ievērojami ilgāk.

Lai noskaidrotu šo iespaidīgo dzīves ilguma atšķirību starp dzimumiem, tika veikta datu analīze un pētījumi, kuri atklāja, ka biežākais vaininieks vīriešu nāvēs ir tieši sirds Sli**bas. Izsekotajiem pētījuma dalībniekiem, tika noteikta aptuvenā fiziskā slodze, smēķēšana un ēšanas paradumi. Vēlāk izpētot iegūtos datus, tika secināts, ka šie faktori neradīja tik lielu ietekmi uz sirds Sli**bas rašanos, kā bija gaidīts.

Tas lika zinātniekiem izteikt jaunus minējumus, ka vīriešu dzimums iespējams bioloģiski ir piedzimsi ar lielāku iespējamību saslimt ar kādu no sirds kaitēm. Ir jānoskaidro, kā darbojas ķermeņa atjaunošanās un aizsardzības mehānismi vīrieša katrā dzīves posmā. Tas varētu palīdzēt noteikt to, kāpēc vīriešiem sirds Sli**bas ir biežāk sastopamas nekā sievietēm.

Avots: sciencedaily.com

Leave a Comment