Kādi ierobežojumi tiks atcelti pēc ārkārtējās situācijas, bet kādi būs spēkā?

Kas notiks Latvijā pēc ārkārtas situācijas beigām? TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” stāsta Ministru prezidenta parlamentārā sekretāre Evika Siliņa.

Viņa uzsver, ka ir domāts par scenārijiem un šobrīd valdībai ir kopējs uzskats, ka ārkārtējo situāciju nevajadzētu pagarināt.

“Skaidrs, ka paralēli mēs sekojam līdzi mūsu Vese***as speciālistu ieteikumiem saistībā ar omikronu, jo diemžēl pēdējās divas nedēļas saslimstība aug par 8%. Mēs nevarēsim nereaģēt, ja, pieņemsim, janvāra sākumā, kad beidzās ārkārtējā situācija, šī saslimstība būs strauji pieaugusi,” skaidroja Siliņa, raksta la.lv

Lasi vēl: Brīdina par bīstamu vietu Latvijā, kurā cieta bērns: ”Troksnis bija labi dzirdams”

Viņa pastāsta, ka, izbeidzot ārkārtējo situāciju, ir doma atgriezties pie tādiem risinājumiem, kas bija vakcinētajiem iedzīvotājiem vasarā, piemēram, pieejami restorāni, kuru darba laiks, iespējams, tiks pagarināts.

“Lielāki ierobežojumi varētu palikt tur, kur ir grūtāk ievērot epidemioloģisko situāciju. Piemēram, stāvkoncerti, kur ir tāda liela pulcēšanās un lielāki arī saslimstības riski,” atzīmēja Ministru prezidenta parlamentārā sekretāre.

Taujāta, vai, piemēram, naktsklubiem būs ļauts strādāt visu nakti, viņa godīgi atzina, ka nezina, bet pieļauj, ka nē: “Nezinu. Iespējams, ka nē. Tas varētu būt viens no tiem veidiem, kur tomēr epidemioloģiskā situācija ir sarežģīta.”

COMMENTS

Leave a Comment