Kāds grims ir piemērotākais tavai acu formai – tagad tu vairs nekļūdīsies ar izvēli!

 

Apaļas acis

Apaļām acīm vislabāk piestāvēs “dūmakainu acu” grims – tumšākās krāsas uzklātas acu kaktiņos un izpludinātas virzienā uz plakstiņa vidus daļu, toties plakstiņa vidus daļā uzklātas gaišākas, bet tās pašas toņu gammas acu ēnas. Vari izcelt skropstu līniju ar plānu mitrās acu kontūrlīnijas kārtiņu, kas pieskaņota skropstu tušas krāsai. Vari viegli ietonēt acs apakšējo skropstu līniju ārējos kaktiņos ar to tumšāko acu ēnu toni, kuru izmantoji plakstiņu kaktiņos.

Mandeļveida acis

Ar šo acu formu droši vari izpausties ar dāžādiem grima veidiem, taču īpaši skaisti izskatīsies vieglas pārejas efekts jeb tumšāko krāsu klāšana vistuvāk skropstu līnijai un, virzoties uz augšu, veido šo pašu toņu gammu arvien gaišāku un gaišāku. Šeit vari iztikt bez acu kontūrlīnijas uz augšējā plakstiņa, taču skropstu tušu gan vari uzklāt bagātīgi. Vari viegli ietonēt acs apakšējo skropstu līniju ārējos kaktiņos ar to tumšāko acu ēnu toni, kuru izmantoji tuvāk skropstu līnijai.

Plakani plakstiņi

Šie plakstiņi bieži tiek saukti par monoplakstiņiem un visbiežāk novērojami aziātiem. Grima mākslinieki šajā gadījumā iesaka radīt “dalīta plakstiņa” efektu. Izvēlies vidēji tumšu acu ēnu toni (attiecībā pret tavu ādas krāsu) un uzklāj to izteiktās līnijās tieši zem sav “uzacs kaula” abām acīm virzienā no ārējā kaktiņa uz iekšējo – izteiktāks tonis lai paliek ārējos kaktiņos, bet kļūst pakāpeniski gaišāks, virzoties uz acs iekšējiem kaktiņiem.

Izpludini šo līniju uz augšu ar speciālu grima otiņu, kas paredzēta acu ēnu pludināšanai, tā tu iegūsi visdabiskāko efektu. Acs plakstiņu vari ietonēt ar acu ēnu toni, kas ir diezgan līdzīgs tavai ādas krāsai. Ļoti skaisti izskatīsies skropstu līnijas kontūra un izteiksmīgas skropstas. Vari viegli ietonēt acs apakšējo skropstu līniju ārējos kaktiņos ar to acu ēnu toni, kuru izmantoji zem “uzacs kaula”.

Nokareni plakstiņi

Sievietēm ar nokareniem plakstiņiem grima mākslinieki iesaka koncentrēties uz to plakstiņa daļu, ko īsti neredz un kas ir tuvāk skropstu līnijai – to var ietonēt izteiksmīgā tonī. Uz nokarenās plakstiņa daļas izteiksmīgus toņus gan klāt nevajadzētu – tādējādi tiks izcelts tā nokarenums.

Uz nokarenās plakstiņu daļas derētu uzklāt gaišāku toni no tās pašas toņu gammas, taču arī koncentrējoties tikai uz to nokareno daļu, kas ir viszemāk. Acu ārējos kaktiņos (tikai) uzvelc īsu, vieglu acu kontūrlīniju (augšupvērstu) un nebaidies izcelt skropstas – gan aukšējās, gan apakšējās.

Plati novietotas acis

Plati novietotām acīm droši var klāt savu iemīļoto toni visa plakstiņa ietvaros ar tumšāku toni, ietonējot plakstiņa “dalījuma vietu”. Lieliski izskatīsies izteiksmīga augšējo plakstiņu acu kontūrlīnija, kas vilkta no viena kaktiņa līdz otram, taču tai nevajadzētu būt izvilktai tālāk par acs ārējo kaktiņu, lai vizuāli nepadarītu tās vēl platāk novietotas.

Ietonē arī apakšējo skropstu līniju no viena acs kaktiņa līdz otram. Izcel skropstas – gan augšējās, gan apakšējās. Lai padarītu acu attālumu mazāku, deguna sānos pie acu iekšējiem kaktiņiem uzklāj nedaudz tumšāku toni (attiecībā pret savu ādas krāsu) – vertikāli no uzacu loka sākuma līdz acu iekšējiem kaktiņiem.

Šauri novietotas acis

Šauri novietotām acīm vajadzētu uzklāt gaišāko toni uz acu plakstiņiem, sākot no acu iekšējiem kaktiņiem, pakāpeniski padarot toni tumšāku acu ārējos kaktiņos. Noteiki vajadzētu izcelt uzacs kaula ārējo daļu ar tumšāku toni un ietonēt augšējo skropstu līniju ar kontūru, kuru jāuzklāj no acs vidus daļas virzienā uz ārējiem kaktiņiem.

Noteiki vajag pagarināt kontūrlīniju nedaudz tālāk par ārējiem kaktiņiem, lai vizuāli tās attālinātu. Vari viegli ietonēt acs apakšējo skropstu līniju ārējos kaktiņos ar to acu ēnu toni, kuru izmantoji plakstiņu ārējos kaktiņos. Uzklājot skropstu tušu, koncentrējies uz skropstu vidus un ārējo daļu – tas arī acis vizuali attālinās.

Lasi vēl: 6 grima tendences, kas vienkārši kaitina vīriešus! #3 it īpaši

Prominentas acis

Prominentas acis bieži izskatās izbrīnītas, tāpēc galvenais uzdevums ir izcelt plakstiņu “dalījuma vietu” un skropstu līniju. Šādu acu formas īpašniecēm vienmēr vajadzētu uzklāt kontūru skopstu līnijai (viegli augšupvērstu) – gan augšējai, gan apakšējai.

Plakstiņam uzklāj neitrālu toni un “dalījuma vietā” uzklāj tās pašas toņu gammas nedaudz tumšāku toni. Noteikti nevajadzēt klāt tumšus toņus. Ja vēlies īpaši izcelt acis, tad dari to ar tumšu kontūrlīniju un izteiksmīgām skropstām. Tāpat šādu acu īpašniecēm vajadzētu nomaskēt acu lokus zem acīm ar konturēšanas produktu vai konsīleru palīdzību.

“Iekritušas” acis

Šai acu formai grima mākslinieki iesaka izvairīties no platas, izteiksmīgas kontūrlīnijas. Jebkurš tumšs tonis uz plakstiņa liks acīm izskatīties nedabīgi “iekritušām”. Šajā gadījumā izvēlies gaišas acu ēnas. Ja vēlies ietonēt “uzacs kaulu”, tad dari to ar pavisam nedaudz tumšāku toni attiecībā pret tavu ādas krāsu – galvenais neuzklāj to tieši plakstiņa “dalījuma vietā”, bet gan uz uzacs kaula ārējās daļas, lai rodas efekts, ka šis tonis “izriet” no plakstiņa “dalījuma vietas”.

Skropstu līnijas kontūru izvēlies pavisam šauru un ārējos kaktiņos vērs to viegli uz augšu. Ar to pašu toni, ar kuru ietonēji “uzacs kaulu”, viegli ietonē apakšējo skropstu līniju. Nebaidies izcelt skropstas ar skropstu tušas palīdzību.

 

Uz leju vērstas acis

Šai acu formai grima mākslinieki iesaka koncentrēties uz acs apakšējās skropstu līnijas izcelšanu – varbūt tas liekas nepiemēroti, taču “knifs” ir tajā, ka šo kontūrlīniju ārējos kaktiņos ir jāvērš uz augšu – galvenais izvēlies pelēcīgus vai brūnus toņus, nevajadzētu uzklāt melnu vai košu kontūrlīniju.

Augšējiem plakstiņiem vari uzklāt šauru, vieglu kontūrlīniju, taču apturi to uzreiz pie ārējā kaktiņa, lai nepadarītu acu plakstiņus vizuāli “smagus” un nogurušus. Plakstiņiem izvēlies dabiskus, gaišus toņus, taču noteikti izvairies no ārējo kaktiņu izcelšanas, ja vienīgi tu acu ēnas arējā kaktiņā vērs augšup. Skropstu tušu klāj tikai uz augšējām skropstām, koncentrējoties uz acu vidusdaļu.

Avots: rd.com

Leave a Comment