Kādu ietekmi uz tavu organismu atstāj alkohols

1. Cieš tava treniņu programma

Sporta zāles apmeklējums sestdienas rītā nebūtu tas labākais, ko darīt pēc kārtīgas piektdienas vakara pavadīšanas bārā. Patiesībā alkohols ietekmi uz tavu ķermeni atstāj vairākas dienas – tādēļ no treniņa nav īsti nekādas jēgas. Pie tam, ja sportosi, tas var izraisīt atūdeņošanos, kā arī tavi muskuļi būs pārāk atslābināti, tādēļ izvēlies – sportot vai uzdzīvot!

2. Tas var bojāt tavu DNS

Pētījumi atklāj, ka pat mērena alkohola lietošana var novest līdz oksidatīvajam stresam, kā arī bojāt tavu DNS. Tiem, kuri lieto alkoholu mērenā līmenī, ir divreiz vairāk bojāto šūnu, nekā tiem, kuri alkoholu nelieto vispār – tas ir pierādījums tam, ka pat dažas kokteiļu glāzes var atstāt negatīvu ietekmi uz tavu organismu.

3. Tas palielina tavu apetīti un svaru

Alkohola lietošana izraisa izsalkumu – un ne tikai dienās, kad lieto alkoholu. Ja kaut vai katras nedēļas nogali iedzersi, tas var atstāt ietekmi uz taviem ēšanas paradumiem, piemēram, arvien vairāk tev gribēsies ēst tieši pirms gulētiešanas.

4. Alkohols palielina nogurumu

Alkohola lietoša novājina tavu organismu – tu arvien biežāk jutīsies noguris, nespēsi dienas laikā vairs padarīt tik daudz, cik spēji kādreiz. Tādēļ izvēlies, kas tev ir svarīgāks!

5. Alkohols noārda smadzeņu šūnas

Jā, ja cilvēks regulāri lieto alkoholu, viņa smadzeņu spējas kļūst arvien vājākas. Paliek grūtāk koncentrēties, atcerēties to, kas dienas laikā ir jāizdara, lielākas grūtības sagādā rēķināšana. Alkohols arī nogalina vajadzīgās šūnas, kas ietekmē to, ka tās vairs netiek atjaunotas.

6. Garastāvokļa maiņas

Jo vairāk tu lietosi alkoholu, jo mainīgāks kļūs tavs garastāvoklis. Tu kļūsi arvien aizkaitināmāks, biežāk jutīsies slikti un labs garastāvoklis būs arvien retāk. Tas, protams, vēlāk var ietekmēt gan tavas attiecības ar draugiem, gan ar ģimeni.

Leave a Comment