Kaimiņš pirmais izraka kartupeļus, pasauca uz savu zemes gabalu un palielījās ar veidu, kā padarīt augsni auglīgu

Cienījamie draugi

Protams, nākamajā gadā nevajadzētu sēt visu zemes gabalu ar augsekai piemērotiem dārzeņiem. To var izdarīt pakāpeniski, pa daļām. Un ne vienmēr ir nepieciešams izmantot tikai dārzeņu kultūras, jo zaļmēsli nāks palīgā. Zaļmēsli ir augi, kas paredzēti augsnes stāvokļa uzlabošanai. Tie, piemēram, ir: sinepes, facēlija, rudzi, griķi, vīķi (augs, kas atgādina zirņus), rapsis, āboliņš.

Zaļmēsli bagātina augsni ar slāpekli un palīdz irdināt augsni ar tās sakņu sistēmu. Pēc pļaušanas zaļmēslu var izmantot kā mēslojumu, ievietojot to komposta bedrē. Turklāt daudziem kukaiņu kaitēkļiem šādi augi nepatīk. Tie atbaida lidojošos kaitēkļus un palīdz cīnīties ar rāpojošiem kāpuriem. Ziedi (auste, kliņģerīte, saulespuķes) un daži ārstniecības augi (piparmētra, kumelīte) ir lieliski piemēroti arī zaļmēslu lomai.

Nekur bez noderīgiem tārpiem. Viņi lieliski jūtas organiskajos mēslošanas līdzekļos, kurus arī ieteicams lietot augsnē. Derēs komposts, humuss un pelni. Bet, piemēram, pelnus labāk uzklāt gan pēc ražas novākšanas, gan pirms stādīšanas. Tārpi palīdz irdināt augsni, bagātinot to ar organiskām vielām un skābekli. Katrs dārznieks zina, ka zeme, kurā dzīvo šādi tārpi, dos lielisku ražu.

Lasi arī: Finanšu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 18. līdz 24. septembrim: esiet gatavi atteikties no kaut kā, lai tā vietā nāktu, labākas finansiālās iespējas

Lasi arī: Pāvela Globas prognozes nedēļai no 2023. gada 18. līdz 24. septembrim: daudzus šajā nedēļā sagaidīs liktenīgi notikumi!

Kā iegūt labu ražu, pateicoties jauktai stādīšanai

Lai iegūtu bagātīgu ražu, varat organizēt draugu-augu stādīšanu. Tās ir kliņģerītes, baziliks, timiāns, kumelīte, rozmarīns. Ziedošs kompanjonaugs piesaista labvēlīgos lidojošos kukaiņus, kas veicina augļu dārzeņu apputeksnēšanu un tādējādi palielina to auglību. Bet ir vairāki svarīgi fakti, kas jāņem vērā pirms jauktās stādīšanas. Uzmanīgi izvēlieties atbilstošus pavadoņus saviem galvenajiem dārzeņiem.

Tiek uzskatīts, ka diļļu tuvums sīpoliem, zirņiem un bietēm uzlabo to garšu. Pētersīļi labvēlīgi iedarbojas arī uz tomātiem, bet koriandrs vai piparmētra uz kartupeļiem. Bet īpaši svarīgi ir nenovietot tuvumā identiskas kultūraugu ģimenes. Neaizmirstiet, ka labāk ir stādīt tuvumā tos augus, kuriem ir vai nav nepieciešama saules gaisma. Piemēram, kompanjons var mest ēnu uz galveno dārzeni, kas, visticamāk, nepadarīs to lielu un garšīgu.

Tātad, atkārtosim galvenos punktus, kas palīdzēs visiem gādīgajiem dārzniekiem nākamajā gadā sasniegt labu ražu. Jauktā stādīšana, organiskais mēslojums, zaļmēslu izmantošana, obligāta augseka, labvēlīgi tārpi un atpūta augsnei. Tas arī palīdz zemei ​​papildināt sevi ar noderīgiem elementiem, taču pat relaksācijas laikā tā būs jākopj. Un pēc gada uzrakt tā, lai augšējie augsnes slāņi būtu virspusē.

Lai tev veicas, nenogurstošais strādniek. Mēs ceram, ka zeme jūs dāsni atalgos par jūsu intensīvo darbu. Un drīz visa jūsu ģimene baudīs garšīgus un veselīgus dārzeņus no sava dārza.

Leave a Comment