Kāpēc ir bīstami vienmēr teikt “jā”: kā tas ietekmē enerģiju, veiksmi un garastāvokli

Jūsu palīdzība var tikt novērtēta par zemu

Pie tā nebūs neviena vainīga, taču šī ir šausmīgi nepatīkama situācija. Tā ir gadījies daudziem: kāds lūdz palīdzību, tad šis to saņem, bet pat nesaka “paldies”.

Bioenerģētikas jomas speciālisti un psihologi iesaka rīkoties šādi. Vienmēr ir nepieciešams iepriekš atrunāt palīdzības nosacījumus. Piemēram, pieprasiet pretimnākšanu. Ja cilvēks nekavējoties atsakās palīdzēt, lai gan pretlūgums ir vienkāršs, tad tas ir bezmaksas mednieks, kurš neievēro jūsu intereses.

Ja kāds nenovērtē mūsu laipnību, tas patiešām kaitē mūsu garastāvoklim, enerģijai un pašcieņai.

Tu vari palīdzēt tā, kā no tevis netiek gaidīts.

Ja mēs apņemamies kaut ko palīdzēt, bet nesaprotam problēmu, tas var saasināt problēmu. Mēs varam cilvēku ierāmēt, apbēdināt.

Lasi arī: Finanšu zvaigžņu prognoze 2023. gada augustam: daudziem labāk sastādīt plānu mērķu sasniegšanai, pretējā gadījumā cietīsiet zaudējumus!

Lasi arī: Matu griešanas Mēness kalendārs 2023. gada augustam: palīdzēs matiem augt un uzlabot finansiālo stāvokli!

Šādās situācijās ir svarīgi uzreiz godīgi pateikt, ka nesaproti jautājumu, ar kuru ar tevi ir uzrunāts. Ja cilvēks saka, ka viņam tas nav jēgas, ir svarīgi viņu tomēr brīdināt, ka rezultāts var sagādāt vilšanos. Ja viss neizdosies vislabākajā veidā, visas līgumslēdzējas puses velti zaudēs laiku. Nekādu sliktu pakalpojumu nevajag.

Jūs tērējat savu vērtīgāko laiku.

Palīdzot visiem pēc kārtas, mēs zaudējam laiku, un laiks ir nauda. Ja esat laipna dvēsele pret ikvienu, ko satiekat, tad ievērosiet, ka tiek iztērēts daudz laika. Ja cilvēks ir palīdzējis trim cilvēkiem, pat atdodot viņiem tikai desmit minūtes no savas dzīves, tas jau ir mīnus pusstunda.

Rezultātā vai nu jāstrādā ilgāk, vai arī jāsteidzas. Bieži vien laika trūkuma dēļ nākas pārskatīt savus nākotnes plānus. Katra palīdzība ir jāplāno. Ja cilvēks šobrīd kaut ko lūdz, jāizvērtē, cik negatīvi tas ietekmēs jūsu lietas. Ja palīdzību var pārcelt uz sev piemērotu laiku, labāk to darīt, piedāvājot citu dienu.

Daudzi no mums bieži uzņemas citu cilvēku problēmas, taču tas var būt bīstami. Ekspertu padomi  palīdzēs no tā izvairīties un sākt dzīvot savu dzīvi un vadīties pēc savām prioritātēm, bez liekām domām par kādu citu.

Leave a Comment