Kāpēc kritušie āboli jāved uz siltumnīcu?

Daudziem vēsu reģionu iedzīvotājiem tomātu nogatavināšana siltumnīcā ir vienīgā iespēja izaudzēt sulīgus, garšīgus augļus. Šodien mēs apskatīsim šādas audzēšanas iezīmes.

Tomātu nogatavināšana siltumnīcā

Tomātu audzēšana siltumnīcā nav laba ideja. Šī oga, jo no botāniskā viedokļa tomāts ir oga, pārāk nepatīk slēgta zeme.

Un nabadzīgie tomāti parasti nevar paciest mitrumu virs 100 procentiem. Tāpēc, ja jūs dzīvojat dienvidu reģionos, nav jēgas audzēt tomātus siltumnīcā.

Tomēr visiem pārējiem siltumnīca būs vienīgais iespējamais risinājums. Daudzviet mūsu dzimtenē vasara gandrīz katru gadu ir diezgan vēsa vai sausa. Un tomātu krūmi mīl mērenu mitrumu, gaismu un siltumu.

Atcerieties, ka ne visas tomātu šķirnes ir piemērotas audzēšanai siltumnīcā. Tas ir svarīgs punkts, kas jāņem vērā, pērkot sēklas. Ir diezgan daudz siltumnīcu šķirņu. Un tomēr iesaku pievērst uzmanību “rugantino”. Ideāls salātu variants, kas noteikti patiks tiem, kas neatzīst skābumu. Ļoti saldi un sulīgi tomāti!

Kas jāņem vērā, audzējot tomātus siltumnīcā

Liela nozīme ir siltumnīcas novietojumam . Tam jāatrodas atklātā vietā, ko pēc iespējas ilgāk apgaismo saule. Ja nevēlaties, lai raža būtu vēla un slikta, neaizmirstiet uzturēt siltumnīcu sienas tīras.

Otrs svarīgais punkts ir temperatūra siltumnīcā . Tā ir temperatūras kontrole, kas ļaus izaudzēt ideālu kultūru.

Lasi vēl: Šos cilvēkus sagaida veiksme, bet daži tiks pie ģimenes laimes un harmonijas attiecībās: Pāvela Globas horoskops nedēļai no 2024. gada 10. līdz 16. jūnijam

Dienas laikā termometra stabiņš nedrīkst rādīt atzīmi augstāk par 28. Ja redzat, ka temperatūra ir pārāk augsta, neaizmirstiet vēdināt. Vēlams to darīt no rīta, lai temperatūras starpība netraumētu augus.

Un, protams, vissvarīgākā lieta ir laistīšana. Tas jādara no rīta, pretējā gadījumā ūdenim pirms nakts nebūs laika iztvaikot. Mērena laistīšana būs ideāli piemērota tomātiem, kas vēl nav sākuši nogatavoties.

Pēc tam ūdens daudzums ir jāpalielina.

Un šeit ir neliels dzīves uzlauzums, kas īpaši palīdz tiem, kas dzīvo reģionos ar aukstām vasarām . Siltumnīcas stūros novietojiet kritušos ābolus un ik pa laikam nomainiet tos ar svaigiem.

Nogatavojoties augļiem, izdalās etanols, kas paātrina tomātu augšanu.

Leave a Comment