Kāpēc padomju dzīvokļos vannas istabā ir logs: kas gan būtu iedomājies…

Daudzi cilvēki, kas dzīvo vai vienkārši ir apmeklējuši padomju laikos celtos vecos dzīvokļus, droši vien ir aizdomājušies, kāpēc šādās ēkās ir nepieciešams logs starp vannas istabu un virtuvi.

Kādēļ tas tika izveidots – mēs jums pastāstīsim tālāk.

Fakts ir tāds, ka Hruščovkās virtuves un vannas istabas vienmēr atradās blakus, tāpēc, lai ietaupītu naudu, bija iespējams izveidot vienu ūdens un notekūdeņu novadīšanas sistēmu.

Atbilde uz jautājumu, kāpēc padomju dzīvokļos vannas istabā bija logs, ir diezgan loģiska – arī tāpēc, lai taupītu enerģiju. Gaisma caur logu no virtuves nonāca tualetē vai vannas istabā, tādējādi novēršot nepieciešamību ieslēgt spuldzīti. Turklāt elektrības padeves pārtraukumu laikā šāds logs varēja palīdzēt arī ar apgaismojumu.

Lasi vēl: Žanra klasika: biezpiena sacepums, kas atgādina gaisīgu suflē

Turklāt, kāpēc tika izveidots logs starp vannas istabu un virtuvi, ir vēl viens, mazāk acīmredzams iemesls. Tas ir fakts, ka logs vannas istabā padomju dzīvokļos tika izgatavots kā tehnisks caurums drošībai. Caur to gāzes sprādziena gadījumā radušais vilnis varētu atrast ceļu ārā un saglabāt nesošās sienas neskartas.

Kāpēc tika izveidots logs starp vannas istabu un tualeti – vienkāršs skaidrojums

Arī atbilde uz jautājumu, kāpēc vannas istabā bija logs uz tualeti, ir pavisam vienkārša un praktiska. Tas palīdzēja atbrīvoties no mitruma un visa veida pelējuma, kas tā dēļ veidojās. Kad vannas istabā uzkrājās tvaiks un gaiss kļuva ļoti mitrs, varēja atvērt iekšpusē esošo logu, lai ātri un efektīvi izvēdinātu telpu.

 

Leave a Comment