Citrona labvēlīgās īpašības ir zināmas ikvienam. Parasti to izmanto ēdiena gatavošanā, aizmirstot, ka ir arī praktiskāki tā lietošanas veidi, kas ievērojami vienkāršos dzīvi virtuvē.
Gaisa mitrināšana un svaigs aromāts
Citronam ir izteikts aromāts, ko ir grūti sajaukt ar kaut ko citu. Kāpēc gan neizmantot tā aromātu? Lai pagatavotu lielisku garšu, paņemiet trauku un pievienojiet:
-Sagriezts citrons
-Neļķes
-Ābolu miza
-Kanēļa standziņas
Ūdenim jāpārklāj visas sastāvdaļas. Tvertne tiek nosūtīta uz cepeškrāsni minimālajā temperatūrā, durvīm jābūt nedaudz atvērtām. Pēc apmēram 2 stundām patīkami aromāti izplatīsies visā telpā. Visinteresantākais ir tas, ka aromāts ir diezgan noturīgs, tāpēc šo tehniku var izmantot, lai apkarotu nepatīkamas smakas.
Griešanas dēļu restaurācija
Ja virtuvē izmantojat koka griešanas dēlīšus, tie pastāvīgi uzsūc dažādus aromātus. Lai atbrīvotos no šī traucēkļa, citronu jāpārgriež uz pusēm, uzmanīgi berzējot virsmu. Ja nepatīkamais aromāts ir spēcīgs, dēlītis vairākas stundas jāiemērc sālsūdenī un pēc tam jāizmanto citrons.
Lasi vēl: Vienkāršs noslēpums, kāpēc veļas pulveri ieliet putekļsūcējā
Kukaiņu apkarošana
Citronu sulu var izmantot kukaiņu atbaidīšanai. Lai atbrīvotos no skudrām, citronu sula jāiesūc šļircē un jāapstrādā visas virsmas, kur parādās kukaiņi. Var arī izlikt veselas citrona daļas.
Tāpat blusas un prusaki nepanes citrona smaržu. Lietošanas efektu var saukt par preventīvu. Ja kaitēkļu skaits ir kritisks, jāizmanto efektīvākas metodes. Citronu sula var tikai aizbaidīt, kukaiņiem kaitējums netiks nodarīts.
Svaigums ledusskapī
Nepatīkama smaka ledusskapī ir izplatīta problēma. Pat ja regulāri pārbaudāt produktus un mazgājat plauktus, nepatīkama smaka var saglabāties. Ir vienkāršs risinājums: plauktos jāizklāj citrona šķēles.
Tām vajadzētu neitralizēt nepatīkamās smakas. Protams, šāds padoms ir jēgpilns tikai pēc ledusskapja iztīrīšanas un atbrīvošanās no visiem produktiem, kas var izdalīt nepatīkamu smaku.
Augļu tīrīšana no pesticīdiem
Nav noslēpums, ka augļi un dārzeņi tiek pastāvīgi apstrādāti ar pesticīdiem un citiem līdzekļiem. Ja dārzeņus mazgājat zem tekoša ūdens, varat sasniegt vēlamo efektu. Daži eksperti iesaka apstrādāt ar citronu sulu, kas efektīvi attīra virsmu.
Lasi vēl: Universāls līdzeklis, lai ātri noņemt jebkuras izcelsmes traipu no jebkura apģērba
Mikroviļņu krāsns tīrīšana
Mikroviļņu krāsns sienās ir piedegušas ēdiena daļas, tauki un daudz kas cits. Lai pareizi notīrītu sienas, varat izmantot šādu metodi: citronu sulu sajauc ar ūdeni proporcijā 1 pret 1. Pēc tam trauks jāievieto mikroviļņu krāsnī uz 7-10 minūtēm. Pēc tam jāņem lupata un jānotīra visi netīrumi, kas uzkrājušies uz krāsns sienām.