Kāpostu un rutku sula. Ko labu tās dara organismam?

kapostu_sula

Kāpostu sula
Sulu nav grūti iegūt arī tad, ja nav sulu spiedes. Svaigu kāpostgalviņu sagriež daļās, tad sīki sakapā un izspiež sulu (tikai emaljētā vai stikla traukā).

Dzer pa 1–1,5 glāzēm 3–4 reizes dienā 40–50 minūtes pirms ēšanas. Kuņģa čūlas ārstēšanas kurss – 30 dienas.

Ieteicams dzert arī siltu sulu – pa pusglāzei 2–3 reizes dienā stundu pirms ēšanas.

Uzglabāt izspiesto sulu ledusskapī var ne ilgāk kā 2 diennaktis, pēc tam tā savas dziednieciskās īpašības zaudē.

Lasi arī: Viņa kādreiz tika atzīta par “pasaules skaistāko meiteni” – tev viņa jāredz TAGAD!

Rutku sula tīra organismu

* Ņem 10 kg rutku, nomazgā, nomizo un sulu spiedē izspiež sulu, kuru uzglabā stikla burkā ledusskapī. Lieto pa 30 g trīs reizes dienā stundu pēc ēšanas. Sulas lietošanas laikā uzturā jāatsakās no gaļas, trekniem ēdieniem, konditorejas izstrādājumiem, olām un cieti saturošiem produktiem.

Uzmanību! Rutku sulu nedrīkst lietot, ja ir kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūla, aizkuņģa dziedzera kaites, akmeņi žultspūslī. Tā nav vēlama arī dažu nieru un sirds slimību gadījumos.

Leave a Comment