Kārtainie salāti: Jauna un neredzēta recepte, ar ko pārsteigsi viesus

Kārtainie salāti

Kārtainie salāti – pagatavošana:

1. Nomazgā un sagriež šampinjonus kubiņos. Sīpolu notīra un smalki sagriež. Uz pannas eļļa apcep sēnes ar sīpolu, līdz tie ir gatavi.

 

2. Ērtā bļodā ielej ūdeni un ieber tajā želatīnu. Kad želatīns ir pilnībā uzbriedis, to uzsilda mikroviļņu krāsnī, bet pēc tam atdzesē līdz siltuma pakāpei. Izšķīdušo želatīnu pievieno majonēzei un kārtīgi samaisa.

Kārtainie salāti

 

3. Jau iepriekš novāra kartupeļus, burkānus un olas. Olas notīra, atdala baltumus no dzeltenumiem un katru atsevišķi sarīvē uz rīves. Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Dziļā bļodā sajauc sarīvētus olas dzeltenums, sieru un 2-3 karotes majonēzi. Kārtīgi samaisa.

 

4. Paņem taisnstūra formu ar augstām malā un ieklāj tajā pārtikas plēvi. Pirmajā slānī liek siera-olu dzeltenumu masu. Sēnēm pievieno 2 ēdamkarotes majonēzi, kārtīgi samaisa un liek 2. slānī.

 

5. Burkānus sarīvē, ķiploku smalki sagriež. Sajauc burkānus un ķiplokus ar 2 ēdamkarotēm majonēzes, samaisa un liek 3. slānī.

 

6. Olu baltumiem pievieno sāli, majonēzi un samaisi. Olu baltumus liec 4. slānī. Smalki sagriez marinētus gurķus un liec 5. slānī.

Garšīgākie salāti

 

7. Smalki sagriez kūpinātu vistas krūtiņu un liet to 6. slānī. Novārītos kartupeļus sarīvē. Nedaudz pievieno sāli un sajauc kartupeļus ar majonēzi, bet pēc tam tos liek pēdējā slānī. Gatavos salātus ievieto ledusskapī uz 3 stundām.

 

8. Kad salāti labi iestāvējušies un sastinguši, apgriez trauku otrādi un uzliec salātus uz skaista šķīvja, noņem pārtikas plēvi.

Lasi arī: Svētku galdam: kārtainie salāti “Lieldienu ola”

 

 

9. Salātus var rotāt ar smalki sagrieztām dillēm, lokiem un čeri tomātiem.

Garšīgākie salāti

 

10. Tas arī viss, salāti gatavi. Labu apetīti!

Garšīgākie salāti

 

Jums noteikti interesēs arī viena cita mūsu recepte – Garšīgākie salāti svētkiem un ikdienai: veselīgi, gardi – gribēsi gatavot vēl un vēl! SPIED ŠEIT, lai uzzinātu recepti! 

COMMENTS

Leave a Comment