Kartupeļu vērtīgākās īpašības, par kurām tu līdz šim neko nenojauti!

Ņemot vērā to, ka kartupeļi satur tik daudz uzturvielu, tie ir ļoti vērtīgs pārtikas produkts, turklāt tā diētiskās īpašības ļauj ēst vārītus kartupeļus pat akūtu kuņģa un zarnu trakta slimību gadījumos.

Par ļoti vērtīgu tiek uzskatīta arī svaigi spiesta kartupeļu sula. To izmanto hroniska gastrīta, kuņģa čūlas un citu gremošanas sistēmu slimību ārstēšanā. Kartupeļu sula normalizē kuņģa skābes līmeni, regulē zarnu trakta darbību, kā arī novērš grēmas. Šo sulu lieto arī paaugstināta As**sspiediena un aizcietējumu gadījumos.

Lasi vēl: Ārkārtīgi gards kartupeļu sacepums!

Vārīti vai cepti kartupeļi tiek izmantoti, lai novērstu sliktu dūšu un atraugas, jo tie veicina normālu gremošanas sistēmas darbību. Ciete, ko satur kartupeļi, samazina holesterīna līmeni asinīs, bet kālijs izvada no ķermeņa lieko šķidrumu, kas ir īpaši svarīgi tieši tievēšanas procesa laikā, kā arī pie dažādām nieru un sirds slimībām.

Ja jūs kartupeļu sulu dzersiet paģiru laikā, tas būtiski paātrinās ķermeņa atkopšanās procesu.

Leave a Comment