Kas ir jādara tikai 6 minūtes, lai atbrīvotos no muguras sāpēm?

Tas ir tādēļ, ka zogot tavas dzīves gadus, modernais, sēdošais dzīvesveids liek gandrīz katram 50 gadus vecam cilvēkam, izraušoties no krēsla, sajust sāpes muguras rajonā.

Fizioterapeits Fils Sims apgalvo: “To izraisa atrašanās fiksētā pozā, visas dienas garumā un tā nospriego tavus muskuļus.” Šī spriedze liek tev just sāpes katru reizi, kad vēlēsies piecelties un tā var sāpju epicentru nosūtīt jebkur, sākot no pleciem, līdz pat mugurai. Papildus, ja to neārstē, spriedze var vājināt nogurušos un sāpošos muskuļus, katru reizi, kad mēģināsi piecelties no sēdvietas.

Par laimi, Sims ir identificējis visvienkāršākos stiepšanās vingrinājumus, kas ļaus tev atvadīties no muguras sāpēm. Atbrīvojot muguras lejasdaļu, un atverot gurnu saliecējmuskuļus, šīs kustības padarīs tavus iegurņus lokanākus un daudz efektīvāk atbrīvos no sāpēm. Katru vakaru šo vingrinājumu izpildei atvēli 6 minūtes, efektivitāte ir garantēta.

Sunīša stiepšanās

Piegājieni: 1 / Atkārtot: 2x

Sāc no sunīša pozas, sākumā plaukstām un ceļiem jāatrodas pie grīdas, tad pacel gurnus, virzot tos pret griestiem. Iztaisno rokas un ievelc plecus, ar kājām atsperies no grīdas, izstiepjoties.

Gurnu muskuļu stiepšana

Piegājieni: 2 / Atkārtot: 60 sekundes katru pusi

Sākot no ceļiem, izliec vienu kāju sev priekšā. Turi muguru taisni un pārnes svaru uz kāju, kas izlikta priekšā, izstiep aizmugurē palikušās kājas gurnu. Tad, atkārto šo pašu vingrinājumu ar otru kāju.

Gūžas muskuļa stiepšana

Piegājieni: 2 / Atkārtot: 60 sekundes katru pusi

Nogulies uz muguras, ceļos saliec kājas. Vienu potīti pacel augšā un atbalsti to pret otras kājas augšstilbu. Pasniedzies pēc apakšā esošās kājas un ar rokām, pievelc to pie krūtīm. Tad, atkārto šo pašu vingrinājumu ar otru kāju.

Avots: menshealth.co.uk

COMMENTS

Leave a Comment