Kas vajadzīgs jūsu skropstām, lai atgrieztu tās pie dzīvības?

Ja lietojat ūdensnoturīgu skropstu tušu, tās noņemšanai labāk izmantot divfāžu losjonu ar eļļu.  Pie tam vajag: labi piesūcināt vates diskus ar losjonu, paturēt diskus uz aizvērtām acīm aptuveni minūti (mazāks laiks nebūs pietiekams tam ,lai līdzekļa sastāvs izšķīdinātu ūdensnoturīgo tušu), uzmanīgām, izlīdzinošām kustībām, nestaipot un nepieļaujot ādas berzi, noņemt tušas pamata daļu no skropstām, pēc tam apgriezt diskus un ar vieglām kustībām noņemt tušas pārpalikumus. Uzliekot diskus, zem apakšējām skropstām var uzlikt mīkstas salvetes vai diskus pusītes, lai izvairītos no ādas nosmērēšanas.

Tāpat nepieciešams atcerēties, ka ilglaicīga ūdensnoturīgās skropstu tušas lietošana arī var veicināt skropstu izkrišanu, tādēļ to vajadzētu izmantot tikai periodiski- piemēram, kad ir nenovēršams kontakts ar ūdeni.

Otrkārt, pielietot kompreses ar kliņģerītēm ( lielisks nomierinošs, antiseptisks līdzeklis, kura novārījumu ir veselīgi lietot arī iekšēji).

Iegremdējiet vates diskus izsijātā kliņģerīšu novārījumā un pielieciet uz 20 minūtēm  pie acīm. Tāpat var izmantot novārījumus no rudzupuķes, salvijas, trejdaivu sunīša lakstiem, melnās tējas bez piedevām, tāpat arī pētersīļus (vēlams nopirktus nevis lielveikalā, bet pie pazīstamas, kārtīgas omītes, kas izaudzējusi to personīgajā dārzā, kas atrodas tālu no braucamās daļas, bez pesticīdu pielietošanas).

Treškārt, pielietot barojošas maskas no eļļām un eļļas vitamīniem (A,E). Par neapšaubāmu līderi nostiprināšanai un skropstu augšanas efektivitātei bija un būs rīcineļļa. Bez tam tā veicina skropstu biezuma palielināšanos, skropstas kļūst tumšākas, protams, ja to lieto regulāri. Uzklāt eļļu uz skropstām var ar vates kociņiem vai labi izmazgātu vecas skropstu tušas birstīti. iegremdējiet  kociņu vai birstīti eļļā, uzmanīgi nospiediet lieko pret pudeles malu un uzklājiet no skropstu pamata līdz galiņiem, praktiski tās neizķemmējot.

Pie tam pacentieties izvairīties no eļļas iekļūšanas acs gļotu apvalkā. Šādu masku vajag uzklāt vakarā pirms miega, vēlams mēneša garumā. Pie tam vajag ņemt vērā, ka ja eļļa neiesūksies pa nakti, tuša, kas uzklāta no rīta, var viegli izsmērēties. Tādēļ, pēc iespējas šajā laikā skropstām jāļauj atpūsties (tas ir veselīgi jebkurā gadījumā) vai pielietot šādu masku brīvdienās.

Lasi arī: Sena ēģiptiešu recepte, kas taviem matiem, skropstām un uzacīm piešķirs lielāku apjomu

Bez rīcineļļas var izmantot dadža, linu, mandeļu, olīvu, smiltsērkšķu eļļu vai A un E vitamīna eļļas šķīdumu. Šos vitamīnus un zivju eļļu nebūtu slikti lietot arī iekšēji. Pie tam, mūsu laikos grūti iedomāties kā kādreiz viebās bērni, norijot zivju eļļu , jo to ražo arī kapsulās: nepatīkamā smaka un piegarša droši paslēptas šķīstošos apvalkos.

Bez novārījuma, uz acīm var uzklāt putriņu no pētersīļiem, bet var arī to samaisīt ar olīveļļu. Uzklāt nepieciešams ar masējošām kustībām.

Avots: www.ok.ru

COMMENTS

Leave a Comment