Speciālisti skaidro, ko drīkst un nedrīkst lietot uzturā menstruāciju laikā

 

period2

1. Uzturā lieto ogļhidrātus 

Augļi un dārzeņi vienmēr ir ieteicami lietot uzturā, taču it īpaši menstruāciju laikā. Cukurs, kurš atrodams augļos palīdzēs mazināt vēdera krampjus! Speciālisti iesaka ēdienam pievienot un menstruāciju laikā vairāk lietot aprikozes, apelsīnus, plūmes, bumbierus, kukurūzu un burkānus.

2. NĒ kofeīnam

Atsakoties no kofeīna lietošanas uzturā, tam līdzi nāks daudzi plusi, piemēram, retāk būs uzpūties vēders. Kofeīns var strauji palielināt kuņģa skābes daudzumu un kairināt zarnas. Speciālisti iesaka kā vislabāko kafijas aizstājēju izvēlēties Indijas tēju.

3. Kalcija bagāts ēdiens

Pēc pētījumā iegūtajiem rezultātiem izrādās, ka sievietei ir nepieciešams uzņemt vismaz 1200 mg kalcija katru dienu. Speciālisti iesaka uzturā lietot daudz zaļumu, brokoļus un jogurtu.

4. Jo mazāk, jo labāk

Bieži vien ēdienam tiek pievienots pārāk daudz sāls. Ieteicamais sāls daudzums, kuru vajadzētu uzņemt ikdienas ir 2300 mg , ja tas tiek pārsniegts, tad tas nāk par sliktu Vese***ai. Tāpēc menstruāciju laikā it īpaši izvairies no sāļiem ēdieniem, jo, piemēram, ātro ēstuvju ēdieni vidēji satur 3-4 reizes vairāk sāls nekā ir ieteicams!

5. Šokolāde? Jā!

Ja kārojas šokolāde, droši, bet ir viens liels BET, izvēlies šokolādi, kura satur sākot no 60% kakao pupiņas! Ne velti bieži dzirdam ārstus un uztura speciālistus sakām, ka melnā šokolāde ir laba! Turklāt melnā šokolāde ir lielisks antioksidants, kas arī palīdzēs uzlabot garastāvokli.

6. Neaizmirsti dzert daudz ūdens!

izrādās, ka, ja dzersi daudz ūdens, tad tas palīdzēs atvieglot menstruāciju sāpes un turklāt tas mazinās arī vēdera pūšanos. Speciālisti skaidro, ka menstruāciju laikā ķermenis baidās, ak viņš nesaņems pietiekoši daudz ūdens, tāpēc to aiztur, kas izraisa sāpes un vēdera uzpūšanos, taču, ja tu savam organismam dosi to, kas nepieciešams un pietiekošā daudzumā, tad visas šīs problēmas pazudīs.

7. Magniju saturoši ēdieni

Pārtikas produktu, kas bagāts ar magniju, piemēram, pupiņas, sojas un zemesrieksti, samazina vēdera uzpūšanos sievietēm menstruāciju laikā. Tā kā nebaidies no tā, ka šie produkti ir grūti sagremojami, tie ir nepieciešami un veselīgi!

8. Neaizmirsti par vitamīniem!

Menstruāciju laikā vajadzētu uzturā lietot produktus, kuri satur daudz E vitamīna, piemēram, avokado, kaņepju sēklās un olas baltumā, uzņemot lielu daudzumu E vitamīna, mazināsies sāpes un citi menstruāciju laikā esošie nepatīkamie simptomi, bet B6 vitamīns mazinās vēdera uzpūšas un uzlabos garastāvokli, to vari uzņemt uzturā lietojot kartupeļus, banānus un auzu pārslas, un visbeidzot arī C vitamīns gadā par sievietes olnīcu veselību, C vitamīnu vislabāk varēsi uzņemt, ēdot greipfrūtus un citronus, kā arī ķirbi un tā sēklas.

Leave a Comment