Ko ēst un ko neēst uzkodās, balstoties uz tava ķermeņa tipu!

Ir trīs ķermeņu tipi: endomorfs, mezomorfs un ektomorfs ķermeņa tips.

18

Endomorfs tips

Tu esi endomorfs ķermeņa tips, ja tev ļoti ātri sanāk uzņemt lieko svaru. Klasiski piemēri šādam ķermeņa tipam ir slavenības Kima Kardašiana un Beyonce. Šāds ķermeņa tips ir ļoti piemērots cilvēkiem, kuri pieprot tādas sportiskas aktivitātes kā svarcelšana, tomēr šādiem tipiem ne pārāk padodas kardio treniņi.

Endomorfa tipa cilvēkiem patiesībā vajadzētu izvairīties no uzkodām, tomēr, ja tas nav iespējams, tad jāizvēlas zema tauku satura uzkodas, piemēram, pilngraudu krekeri, selerija, burkānu nūjiņas, augļi un jogurts.

Ektomorfs tips

Šādiem cilvēkiem ir raksturīgs garš un smalks augums (Viktorija Bekhema, Kamerona Diaza). Šiem tipiem būtu jāēd ļoti bagātīgus ēdienus. Viņi ir tie laimīgie cilvēki, kuri var ēst uzkodas, cik vien vēlas, jo svarā, visticamāk, nepieņemsies (par ko var pateikties viņu ātrajam metabolismam). Vienīgais mīnuss šāda veida ķermeņa tipam ir tāds, ka viņiem ir ļoti grūti izaudzēt muskuļus.

Mezomorfs

Šie ir vidējās ķermeņa formas īpašnieki – bieži vien atlētiem ir šāds ķermeņa tips. Šādi cilvēki ir muskuļaini un dažkārt arī masīvi. Iespējams, ka šis arī ir ideālais ķermeņa tips – kā labs piemērs tam kalpo aktrise Dženifera Anistone.

Mezomorfiem cilvēkiem arī ir ātrs metabolisms un samazināts tauku līmenis ķermenī. Kā labas uzkodas šāda tipa cilvēkiem noderēs jogurts, pilngraudu krekeri, vārītas olas, tuncis, salāti un proteīna kokteiļi. Ideālā diēta sastāv no 30% proteīna, 40% ogļhidrātu un 30% tauku.

 

Avots: topratedviral.com

Leave a Comment