Ja jūs joprojām izmetat apelsīnu mizas – tad velti, jo no tām var pagatavot gardas un veselīgas sukādes ar apelsīnu miziņām bez cukura, kas noteikti patiks visai ģimene
Sukādes ir bieži gatavots gardums un tās parasti ir žāvēti augļu vai dārzeņu gabaliņi, kas ir pārklāti ar cukuru vai medu un bieži vien ir apstrādāti ar cukura sīrupu, lai pagarinātu to uzglabāšanas laiku un piešķirtu saldu garšu.
Tās tiek izmantotas kā saldums, piedeva konditorejas izstrādājumiem vai vienkārši kā našķis. Tās ir populāras dažādās pasaules virtuvēs, īpaši konditorejā un Ziemassvētku desertos.
Sukādes var izgatavot no dažādiem augļiem un dārzeņiem, piemēram: apelsīnu, citronu, ķiršu, ananāsu, arbūzu miziņām vai mīkstuma. Kā arī no dārzeņiem: ķirbji, burkāni, ingvers.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana
Apelsīnus rūpīgi noskalojiet zem ūdens ar dzeramo sodu. Pārliecinieties, ka tas tiek darīts, lai nomazgātu kaitīgās vielas un netīrumus no mizas. Nomizojiet apelsīnus. Mīkstumu nolieciet malā, bet mizu sagrieziet plānās strēmelēs.
Iegūtos kociņus piepildiet ar verdošu ūdeni, novietojiet uz plīts un uzkarsējiet ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra 8 minūtes un pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni, izmetot šķīvī. Procedūru atkārto vēl 3 reizes.
Nosusina un pievieno topinambūra sīrupu. Rūpīgi samaisa, ar naža galu pievieno visas garšvielas. Katlu pārklāj ar vāku un novieto uz karstuma. Vāra apmēram 45-50 minūtes, līdz topinambūra sīrups ir gandrīz pilnībā iztvaikojis un sabiezējis.
Lasi vēl: Gaļas rulete jaunā izpildījumā: Ietverta gaisīga apvalkā, kas piešķir papildus izsmalcinātību
Saldās šķēles liek uz pergamenta. Pēc apelsīnu miziņu vārīšanas atlikušo sīrupu var pārliet sausā traukā un izmantot cepšanai.
Žāvējiet cepeškrāsnī apmēram vienu stundu, iestatiet temperatūru uz 90 grādiem. Lai pagatavotu gardas citrusaugļu sukādes jums būs nepieciešams :
Sastāvdaļas:
apelsīnu mizas no aptuveni 3 apelsīniem
ūdens – 0,5 litri
topinambūra sīrups – 200 ml
kardamons
kanēli
ingvers
Saldas un veselīgas, kraukšķīgas sukādes apelsīnu miziņu sukādes ir gatavas! Nogaršojiet to un būsiet sajūsmā, iespējams vairs mizas tik daudz nemetīsiet atkritumu tvertnē. Lai labi garšo!