Ko mājā ienes orhideja: tautas zīmes un māņticības par vienu no skaistākajiem ziediem

Orhideju jau kopš seniem laikiem uzskata par īstu mājas rotājumu. Vēl 7. gadsimtā pirms mūsu ēras to dāvināja kā tīru nodomu un apbrīnas zīmi. Bet vai orhideja patiešām ienes mājās harmoniju un laimi?

Vispirms jāatzīmē, ka daži ezotēriķi orhideju uzskata par īstu augu pasaules “vampīru”. Īpaši šī viņas īpašība izpaužas naktī, tāpēc nav ieteicams to novietot guļamistabā. Runā, ka orhideja “atņem” cilvēkam spēku, kamēr tas guļ.

Pastāv arī viedoklis, ka orhidejas “atbaida” vīriešus no mājas. Un tas viss tāpēc, ka padara viņus pasīvus un mīkstus. Ezotēriķi saka, ka jaunām neprecētām meitenēm orhideju turēt mājās noteikti nav vērts.

Tomēr ne viss ir tik viennozīmīgi. Jau izsenis tiek uzskatīts, ka orhidejas ir tīri sievišķīgs zieds. Tā padara sievieti skaistāku, pievilcīgāku vīriešu acīs. Pastāv arī uzskats, ka orhidejas pasargā sievietes no sliktiem cilvēkiem.

Ja jūsu mājā ienāks kāds ar sliktiem nodomiem, šis eksotiskais zieds liks viņam pēc iespējas ātrāk aiziet. Saskaņā ar tautas māņticībām, orhideja palīdz radošumā, tāpēc tā noteikti jānovieto jūsu mājās, ja nodarbojaties ar radošu profesiju.

Lasi vēl: Bezkaunīgie pārtikas zagļi: kuras suņu šķirnes nezina, kas ir sāta sajūta

Savukārt, ja blakus orhidejām novietosiet naudas koku, jums tiks nodrošināts naudas pieplūdums.

Ne mazāk svarīga ir orhidejas zieda krāsa. Tiek uzskatīts, ka oranžā un dzeltenā krāsa palīdz mācībās un darbā. Violetā un sarkanā krāsa novērš slinkumu. Baltā un rozā krāsa sniedz mieru, pašpārliecinātību.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 52%

0%

Taču orhidejas nedod mīlestību. Ezotēriķi iesaka izmantot citus ziedus, lai atrastu savu otro pusīti.

 

 

Leave a Comment