Ko mājā ienes orhideja un kāpēc tev noteikti vajag audzēt šo skaisto ziedu savās mājās

Orhidejas ir tīri sievišķīgs zieds. Tā padara sievieti skaistāku, pievilcīgāku vīriešu acīs. Pastāv arī uzskats, ka orhidejas pasargā sievietes no sliktiem cilvēkiem.

Ja jūsu mājā ienāks kāds ar sliktiem nodomiem, šis eksotiskais zieds liks viņam pēc iespējas ātrāk aiziet. Saskaņā ar tautas māņticībām, orhideja palīdz radošumā, tāpēc tā noteikti jānovieto jūsu mājās, ja nodarbojaties ar radošu profesiju.

Savukārt, ja blakus orhidejām novietosiet naudas koku, jums tiks nodrošināts naudas pieplūdums.

Ne mazāk svarīga ir orhidejas zieda krāsa. Tiek uzskatīts, ka oranžā un dzeltenā krāsa palīdz mācībās un darbā. Violetā un sarkanā krāsa novērš slinkumu. Baltā un rozā krāsa sniedz mieru, pašpārliecinātību. Taču orhidejas nedod mīlestību. Ezotēriķi iesaka izmantot citus ziedus, lai atrastu savu otro pusīti.

 

Praktiskais labums

Orhidejas bieži vien zied ilgu laiku, dažas pat vairākus mēnešus. Šis ilgstošais ziedēšanas periods ļauj baudīt to skaistumu ilgāk nekā daudzu citu ziedu gadījumā.

Orhideju spēja pielāgoties dažādiem apstākļiem un to daudzveidīgās formas un sugas ļauj atrast ideālu orhideju jebkuram gaumei un interjeram. Tās var augt podos, uz koku mizām vai pat vertikālajos dārzos, piešķirot eleganci un izsmalcinātību jebkurai videi.

 

Leave a Comment