Ko nekad nevajag teikt cilvēkam, kurš sirgst ar vēzi – iegaumē!

Capture

1. Nesaki, ko tu darītu, ja būtu vēža pacienta vietā

Dažos gadījumos draugi vai paziņas izsaka nelietderīgus komentārus par to, ko viņi darītu šādā situācijā. Sievietes šādās situācijas visvairāk novērtē to, ka tuvinieki sniedz atbalstu, sakot, ka mīlēs viņas, lai arī kas notiktu.

2. Nekļūsti tik emocionāls, ka rezultātā nākas atbalstīt tevi

Vēža pacientam tuvāki draugi var piedāvāt savu plecu, uz kura paraudāt, kā arī sniegt nenovērtējamu atbalstu. Noteikti nekļūsti tik emocionāli pārņemts, ka vēža pacientam nākas tevi mierināt un teikt, ka viss būs kārtībā.

3. Nedomā, ka vēža slimniekam nepieciešama palīdzība ikdienas lietu veikšanā

Palīdzības piedāvāšanas mājas darbos vai bērnu pieskatīšanā, mājas uzkopšanā, iepirkumu veikšanā vai viņu nogādāšanā pie ārsta, ir laba doma. Tomēr daudzi līdzcilvēki vienkārši ienāk vēža pacienta dzīvē, nemaz neprasot, vai šāda veida palīdzība ir nepieciešama un vēlama.

Lasi vēl: Šis FOTO palīdzēs noteikt, vai tev nav krūts vēzis!

4. Nemeklē konkrēta vēža veida statistiku un nedalies ar to

Cilvēki nevēlas zināt, cik lielas ir viņu izdzīvošanas iespējas, tādēļ neizklāsti statistiku, ja vien tas netiek lūgts. Nesniedz informatīvo atbalstu, tā vietā meklē citus palīdzības sniegšanas veidus. Piedāvā kopā doties uz medicīnisko apskati vai kādu terapiju, palīdzi ņemt vērā visu ārsta izklāstīto informāciju.

5. Nedomā, ka šis cilvēks tagad mainīs savu dzīvi

Viņa dzīve jau ir apgriezusies kājām gaisā, un vēža pacientam nākas pielāgoties jaunajai realitātei. Ļauj šim cilvēkam pārrunāt visas lietas un apdomāt notiekošo, esi atbalsts, bet neuzspied savu viedokli.

6. Neizliecies, ka pēc vēža terapijas kursa šis cilvēks atgriezies pie “normālas” dzīves

Tādi komentāri kā “tev tagad viss kārtībā”, kas izteikti pēc vēža pacienta atgriešanās darbā pēc vēža terapijas veikšanas, tikai paaugstina psiholoģisko un fizisko pārdzīvojumu.

7. Neuzskati, ka viņam vajadzīga tava palīdzība

Vēža pacienti atzinuši, ka palīdzība bērnu pieskatīšanā lieti noder, kamēr viņiem jāparūpējas par savām Vese***as problēmām un jātiek galā ar īpašajām vajadzībām. Nepieņem, ka vēža slimniekam nepieciešama palīdzība, laipni piedāvā to, neko neuzspiežot, un sagaidi atbildi.

8. Nekļūsti par vēža pacienta ārstu

Vēža pacientam jau ir savs ārstējošais ārsts, kā arī iesaistīti citi Vese***as aprūpes speciālisti, turklāt visi ar terapiju saistītie jautājumi jārisina ātri. Piedāvā savu palīdzību, klātbūtni un atbalstu, nesniedzot medicīniskus viedokļus.

Avots: dailymail.co.uk

COMMENTS

  • <cite class="fn">Marija</cite>

    Ko niekus, es jau 8 mēnešus slimoju ar krūts vēzi un esmu ļoti pateicīga cilvēkiem, kuri ar mani dalījās tautas medicīnas līdzekļos. Sliktāks garastāvoklis bija tikai pirmajā dienā, kad pateica diagnozi. Ķīmijas terapija un apstarošana sagrauj visu ķermeņa sistēmu, cilvēks ir nelaimes čupa, kura ar šausmām skaita izkrītošos matus. Es ievēroju svaigēšanas diētu, mācos laist no plaukstām bioenerģijas uz slimo vietu, viss pārējais organisms uzplaukst no veselīgā dzīvesveida un nevienu dienu neesmu bijusi satraukta vai sliktā omā. Nemūžam to nemainītu uz nožēlojamu organisma eksistenci sabeigtu ar kaitīgajiem un primitīvajiem šīs nāvējošās sēnītes ārstēšanas līdzekļiem

Leave a Comment