Ko par tavu raksturu liecina tavs paraksts

1. Garums un “astītes” virziens 

Autogrāfa nobeigums daudz ko izsaka par to, cik cilvēks ir uzstājīgs savu mērķu sasniegšanā. Ja svītra ir vērsta uz augšu, tad cilvēks atšķiras ar optimismu, dvēseles spēku un spēju panākt vēlamo par katru cenu. Tie, kuri parakstās ar “astīti” uz leju, ir pilnīgi pretēji – ar noslieci uz pesimismu un depresīvām domām. Viņi ļoti viegli padodas apkārtējo viedoklim un pie vismazākajām šaubām atsakās no saviem plāniem. Gadās arī tā, ka “astīte” paliek taisna. Šāda veida paraksta nobeigums ir neitrālām personībām ar tieksmi uz racionālismu. Šādi cilvēki ļoti reti padodas emocijām un iekšēji ir ļoti lieli perfekcionisti.

Paraksta beigu garums ir temperamenta rādītājs. Plata un nedaudz neuzmanīga gala līnija parasti sanāk atturīgiem cilvēkiem, kas nespēj panest apkārtējo nepilnības. Īsas paraksta beigas, gluži otrādi, liecina par to, ka cilvēks ir atvērts komunikācijai.

2. Burtu izmērs 

Pirmkārt, ir svarīgi noteikt paraksta platuma līmeni. Lielus burtus parasti izmanto cilvēki, kuri ir apveltīti ar abstraktu un radošu domāšanu. Viņi ļoti viegli iegūst jaunas paziņas, taču viņi ir nepraktiski un, pat sasniedzot diezgan cienījamu vecumu, dvēselē viņi paliek bērni. Sīki burti liecina par indivīdu, kas tiecas pēc konkrētības. Šī paraksta īpašnieki atšķiras ar to, ka attiecībā pret apkārtējiem ir diezgan egoistiski un pat skopi.

Otrkārt, paraksta sākumburtu vajadzētu salīdzināt ar pārējiem, jo ir paraksti, kuros galvenais burts ir liels un skaisti izcelts, taču pārēji simboli ir visnotaļ pieticīgi. Šāda veida autogrāfs mēdz būt radošiem un diezgan kaprīziem cilvēkiem, kuri ir stingri pret sevi un apkārtējiem, taču tajā pat laikā nebaidās pieļaut kļūdas. Ja visi burti ir salīdzinoši vienādā lielumā, tad cilvēks ir diezgan atturīgs un apveltīts ar pārlieku lieku pieticību.

3. Papildus elementi 

Savu parakstu cilvēks izdomā patstāvīgi, balstoties tikai uz savām fantāzijām un personiskajām vēlmēm. Neeksistē nekādi likumi vai noteikumi, kas ierobežotu autogrāfa radīšanas idejas, tāpēc bieži vien parakstos ir vērojami arī papildus dekoratīvie elementi. Burti var tikt kombinēti ar dažādām cilpiņām un pat zīmējumiem. Šo variantu parasti izvēlas ļoti stūrgalvīgi un mērķtiecīgi cilvēki, jo izrotāt savu parakstu ar kādu zīmējumu noteikti ir pa spēkam tikai ļoti radošām personībām, kas tiecas pēc brīvības un atrodas pastāvīgā kustībā. Ja parakstā dominē apļi, var runāt par cilvēka ieciklēšanos uz problēmām. Cilvēkiem, kas savu autogrāfu mēdz kombinēt ar dekoratīvajiem elementiem, daudz svarīgāks ir viņu darbības rezultāts nevis pats process.

Personības tests: uzzini, ko rokraksts tas atklāj par tavu raksturu

4. Pasvītrojumi un pārsvītrojumi

Bieži vien paraksta beigās tiek likta saraustīta līnija. Ja šī līnija nāk no burtu augšējās daļas, tas liecina par augstu pašnovērtējumu un pat lepnumu. Dažiem cilvēkiem tas palīdz sasniegt panākumus dzīvē, bet citiem tas audzina tikai iedomību. Zemu pasvītrojumu izmanto cilvēki, kuriem rūp apkārtējo viedoklis, jo viņi nepārtraukti uztraucas par pašu reputāciju. Pārsvītrots paraksts parasti sanāk tiem, kuri neprot liets novest līdz galam un ir apveltīti ar nepastāvīgu dabu. Viņi ļoti bieži maina pozīciju citu ietekmē un mēdz ciets no dažāda veida kaitīgajiem ieradumiem, pie kā ir vainīgs tas, ka viņiem ir vājš gribasspēks.

5. Burtu un simbolu forma 

Uz papīra viss notiek tieši tāpat kā dzīvē – stūraini burti liecina par asu un viegli aizkaitināmu dabu, kas pie jebkādiem apstākļiem mēģina saglabāt savu pasaules skatījumu, bet apaļi simboli ir maiguma, līdzsvara un labestības pazīme.

Leave a Comment