Ko var stādīt blakus gurķiem? Lai tas būtu skaisti acij un nebojātu ražu

Parasti jaukti stādījumi notiek tur, kur nepietiek vietas. Taču ir arī eksperimentētāji, kuriem patīk kombinēt dažādas kultūras dārza dobēs un siltumnīcā.

Tas ir skaisti acīm un patīkami dvēselei. Un zeme nestāv dīkā. Jums vienkārši jāizvēlas augam piemērotie “kaimiņi”.

Novietojot gurķus blakus citām kultūrām, jums jākoncentrējas uz vairākiem faktoriem, kas padara to pilnīgu līdzāspastāvēšanu neiespējamu.

Tā ir nesaderība, ko izraisa uzturēšanas apstākļu atšķirības, konkurence par barības vielām un telpu, tendence uz izplatītām infekcijām, kā arī spēja savstarpēji apputeksnēties.

Citos gadījumos nekas neliedz kultūraugiem veiksmīgi sadalīt kopējo platību. Starp citu, tie paši noteikumi attiecas uz jebkuru augu, ne tikai gurķu, jauktiem stādījumiem.

Lasi vēl: Ko darīt, ja stādi uzzied pirms izstādīšanas. Galvenais nesatraukties: agronoms sniedza svarīgu padomu

Kādas dārzeņu un augļu kultūras stādīt ar gurķiem

Tātad, izmantojot eliminācijas metodi, mēs nekavējoties svītrojam no saraksta visus ķirbjus (arī melones) un naktsvijoles. Tur nevajadzētu stādīt arī burkānus: gurķiem ir nepieciešams pārāk daudz organisko vielu, ar ko tas vienkārši netiek galā un var apdegt.

No pārējām kultūrām pirmie nāk prātā sīpoli un ķiploki. Un to tuvums gurķiem ir atzīts par vienu no veiksmīgākajiem.

Pirmkārt, šīs kultūras atbaida dažus kaitēkļus, otrkārt, tās nemaz nekaitē gurķu ražai (tomēr tas ir abpusēji).

Tomēr jums joprojām vajadzētu saglabāt zināmu attālumu starp gurķiem un sīpoliem, jo ​​sīpolu laistīšana mēnesi pirms ražas novākšanas samazinās, un šajā periodā gurķiem ir nepieciešams mitrums.

Vēl viena laba iespēja gurķu kombinēšanai ir visu veidu kāposti, kā arī citi krustziežu dārzeņi. Viņu aprūpes apstākļi ir gandrīz vienādi, un tāpēc viņi labi saprotas viens ar otru.

Tomēr gurķu un redīsu tuvumam ir viena nianse: pēdējos labāk stādīt gar gurķu grēdas malu, lai sakņu kultūra neizstumtu ķirbju ražas sakņu sistēmu.

Tāda pati situācija ir ar citām ģimenēm piederošiem sakņu dārzeņiem, piemēram, bietēm. Gurķim tas ir labs kaimiņš, taču optimāli to stādīt nevis tieši zem vīnogulāja, bet nedaudz uz sāniem.

No augstajām kultūrām saulespuķes un kukurūza būs lieliski gurķu vīnogulāju “pavadoņi”: tie nodrošina labu atbalstu, aizsargā no tiešiem saules stariem, caurvēja un barības vielu konkurences trūkuma.

Vēl viens lielisks garš “kaimiņš” ir jebkurš pākšaugs. Turklāt to var ievietot pat gurķu dobē, un pākšaugi piesātinās augsni ar slāpekli, ko gurķi tik ļoti mīl.

Nekas slikts nenotiks, ja gurķu tuvumā stādīsiet zemenes.

Leave a Comment