Ko vēlās vīrieši? 2. daļa

5. stereotips Vīriešiem patīk muļķītes

Mīts par to, ka vīriešiem patīk dumjas sievietes- ir viens no populārākajiem. Un pats briesmīgākais tajā, ka daudzas sievietes tam patiesi tic un cenšas izskatīties pēc iespējas dumjākas. Šāda taktika nereti nostrādā, taču uz neilgu laiku.

Dumja, bet ļoti seksīga sieviete, protams, piesaistīs vīrieša uzmanību, bet agrāk vai vēlāk šādas attiecības nonāks strupceļā- sarežģīti dzīvot ar cilvēku, kurš nedzird un nesaprot tevi.

Starp citu, interesanti, ka saskaņā ar aptaujām, mūsdienās lielākā daļa vīriešu vecumā no 20-45 ir nosaukuši tieši intelektu kā vienu no pievilcīgākajām sieviešu īpašībām. Pie tam prāts viņiem nozīmē ne tikai izglītību, bet arī prasmi uzklausīt un būt par interesantu sarunas biedru, adekvātu dzīves uztveri un spēju skaidri novērtēt esošo situāciju.

Vīrieša viedoklis:

“Dumjas sievietes patīk dumjiem vīriešiem. Viņiem tas liek justies gudrākiem. Normāliem vīriešiem patīk gudras sievietes- pietiekami gudras, lai spētu novērtēt vīrieša prātu, pie tam neizrādot savu pārākumu.

Taču pārāk gudras sievietes, kuras ar savu prātu un erudīciju jūtas pārākas, tieši otrādāk, atgrūž. Es viegli spēju pieņemt, ka kaut kur sieviete labāk zina nekā es, taču ja piedevām viņa vēl sāk sacensties un cenšas mani pazemot, tad viņas pievilcības skala uzreiz pazeminās par dažām iedaļām”.

Ko darīt?

Būt tādai, kāda esi! Neslēpt, kā arī pārāk neizrādīt savas prāta spējas.

Stipra vai vāja?

6. stereotips sievietei ir jābūt vājai.

Sievietes vienmēr ir uzskatītas par vājo dzimumu, taču pēdējā desmitgadē viss ir krasi mainījies. Lielbritānijā, piemēram, nesen tika veikts pētījums, kura rezultātā noskaidroja, ka 66% vīrieši pašlaik dod priekšroku stiprām un neatkarīgām sievietēm, bet 14% pat fiziski stiprām sievietēm, kuras pašas var sevi aizstāvēt.

Tomēr nevajadzētu izdarīt pārsteidzīgus secinājumus un steidzami skriet uz karatē nodarbībām. Ja jūs pati vēl joprojām sapņojat par  tradicionālo lomu sadalījumu ģimenē un vēlaties justies kā vāja sieviete..esat tāda!

Vīrieša viedoklis:

“Tas gan nav mīts. Ja sieviete grib sajusties kā sieviete, tad spēku (tajā skaitā arī fizisku) vīrieša klātbūtnē demonstrēt nevajadzētu. Personīgi mani kaitina īpaši šī tendence “Es visu varu pati”, tas kaut kā nav normāli.

Kad sieviete ar visiem iespējamajiem veidiem cenšas pierādīt, ka pati ir stipra un neatkarīga, tad manā galvā automātiski iedegas lampiņa – ak tā, viņa ir spēcīga, pati ar visu tiek galā, tātad palīdzība viņai nav vajadzīga, tad priekš kam kaut kas jādara?

Pie tam es uzskatu, ka nav nekas nosodāms tajā, lai dažreiz pat izliktos vājākai, nekā esi, lai dotu iespēju izpausties. Mums tas ir tikai patīkami, ticiet”.

Ko darīt?

Būt sievietei un ļaut vīrietim būt kā vīrietim.

Leave a Comment