Krāsojam sienas citādi: kā veidot dekoratīvu krāsojumu

la7.2

Iespēja nr. 2 – sienas krāsojuma vecinājums vai 3d efekts. Protams, nopērkamas arī speciālas krāsas, kas rada šādu efektu, bet šoreiz, kā jau norunāts, iztiekam ar vienkāršiem līdzekļiem un ierindas prasmēm. Vecas, pelējuma skartas vai mitras sienas efektu iespējams panākt, ja uz tās pamattoņa klāj zilas, rozā vai zaļas krāsas gaišu tonējumu plašos, neregulāros laukumos. Ja sienas pamattonis nebūs balts, bet kādā no pasteļtoņiem, šāds efekts izskatīsies pat romantiski. Telpisku efektu iespējams panākt, veidojot dažādas faktūras krāsu uzslāņojumus, bet tas jau būs sarežģītāk.

Iespēja nr. 3 – faktūras efekti. Speciāli darbarīki nebūs nepieciešami – pietiks ar parastu sūkli, slotu, suku vai drānu. Var likt lietā izdomu un tos apvienot, piemēram, rullīti, ko aptin ar drānu vai plēvi utt. Tomēr šajā gadījumā labāk izmantot līmes vai glazūras veida krāsu, bet faktūru izveidot tad, kad krāsa jau pilnībā nožuvusi.

Iespēja nr. 4 – tāfeles, marķieru, magnētiskā vai luminiscējošā krāsa. Nokrāsojot sienu ar tāfeles krāsu, ko iespējams apzīmēt vai aprakstīt ar krītu. Tādējādi sienas dekoru var veidot jaunu gandrīz vai katru dienu. Šādu krāsu labāk klāt uz vienas nelielas sienas vai tās daļas – piemēram, uz apakšējās joslas bērnistabā, lai tā nepadarītu telpu drūmu, jo tā visbiežāk ir melnā krāsā (retāk zaļā un brūnā), lai gan daži ražotāji piedāvā iespēju kombinēt tāfeles krāsu ar tonējošo krāsu. Marķieru krāsa ir samērā inovatīvs veids, ar ko pārklāt sienu. Šī krāsa ir ļoti piemērota bērnistabām, tā nerada alerģiju un atgrūž putekļus. Pieejama aptuveni desmit toņos, arī bezkrāsaina. Vienīgais trūkums – žūst aptuveni septiņas dienas. Bet pēc tam uz tās var zīmēt ar notīrāmajiem marķieriem.

Magnētiskās krāsas sastāvā ietilpst speciālas metāliskas daļiņas, kas piesaista magnētus. Diemžēl šai krāsai nav pieejama plaša krāsu palete, bet vajadzības gadījumā to var pārklāt ar jebkuru citu krāsu, arī tāfeles vai marķieru krāsu. Uz šādas sienas varēs gan zīmēt, gan piestiprināt krāsainus magnētus un glezniņas. Luminiscējošā krāsa ir lielisks veids, kā radīt iespaidīgu dekoru un pārsteigt viesus. To var krāsot arī uz auduma, betona un metāla. Pieejamas krāsas, ko var redzēt arī dienā, bet ir daži veidi, kas apgaismojumā nav redzami. Ar šādu netradicionālu un neredzamu krāsu var radīt visdažādākos vizuālos efektus, piemēram, zvaigžņotas debesis uz griestiem, ainavas uz sienām vai zīmējumus uz noteiktām sienas zonām, kas izgaismosies tikai diennakts tumšajā laikā. Šī krāsa nav kaitīga cilvēka Vese***ai, vienīgi periodiski luminiscējošajam pārklājumam nepieciešams gaismas lādiņš. Tāpēc pie speciāli nokrāsotajiem sienas laukumiem vēlams ierīkot apgaismojumu.

Iespēja nr. 5 – trafareti. Dažādas līnijas, joslas, zīmējumus uz sienas iespējams uzkrāsot, izmantojot krāsotāju līmlentes vai trafaretus. Tos var izgatavot saviem spēkiem no pietiekami bieza kartona vai nopirkt būvniecības veikalos.

 

la.lv

Leave a Comment