Krāsojam sienas citādi: kā veidot dekoratīvu krāsojumu

la7

Interesantu un dekoratīvu noformējumu sienām iespējams iegūt pavisam vienkārši, izmantojot dažādu toņu krāsas un dažādus palīgmateriālus, kas ir pa rokai katrā mājā.

Šoreiz runa nebūs par dekoratīvo krāsojumu tā tradicionālajā izpratnē, bet gan par radošu darbošanos, kas pa spēkam katram. Izmantojot dažādas viena toņa nokrāsas, radniecīgus toņus vai, tieši pretēji, kontrastējošas krāsas, kas labi saskan kopā, uz sienas iespējams radīt īpašu krāsojumu, kāds būs tikai jūsu mājās. Tāpat līdzīgi var eksperimentēt ar faktūrām, krāsu uzslāņojumiem un trafaretiem. Interesantas idejas un labus padomus, kā pareizi rīkoties un kādas krāsas izvēlēties, var atrast “tikkurila.lv” un dažādās hobiju interneta lapās.

Iespēja nr. 1 – krāsas klekši, šļaksti, traipi un punktveida uzsmidzinājums. Šādu dekoru veido uz vienā tonī nokrāsotas sienas, kas jau paspējusi nožūt. Krāsu klekši labi iederēsies bērnistabā, drosmīgi šļaksti – tīņu istabās, arī priekšnamos vai hallēs. Tos rada ar sarenēm vai krāsā samērcētām drānām. Savukārt nelielās zonās labāk izmantot sīkāku punktojumu, ko panāk ar smidzinātāju vai izmantojot nelielu otu. Tomēr visos paņēmienos ieteicams rīkoties drosmīgi, lai panāktais efekts izskatītos dabiski.

Šķir nākamo lapu, lai uzzinātu pārējās iespējas!

Leave a Comment