Labas ziņas šokolādes mīļiem – kādu iespaidu tā atstāj uz tavu atmiņu?

Viņi apgalvo, ka tas varētu būt saistīts ar saldajos našķos atrodamo piedevu flavonolu – visvairāk tā ir tumšajā šokolādē un mazāk piena vai baltajā šokolādē.

Flavonols ir antioksidantu paveids, kas aizkavē un neļauj notikt šūnu bojājumiem. Tie atrodami arī citrusaugļos, tējā un vīnā.

Jau apstiprināts, ka flavonols samazina demences jeb plānprātības risku, kā arī palīdz neuzņemt lieko svaru un pazemina iespējamību sirgt ar sirds slimībām un vēzi.

Dienvidaustrālijas Universitātes ieguva datus, kas 30 gadu garumā ievākti par 1 000 cilvēkiem.

Tika veiktas pārbaudes, lai noskaidrotu, vai šokolādes ēšanas ieradums ir saistīts ar labāku smadzeņu darbību. Galvenie analīzes subjekti bija šokolādes ietekme uz atmiņu, loģisko domāšanu un informācijas apstrādi.

Tostarp tika iekļauta pārbaude, vai cilvēki spēja atcerēties, kur novietojuši dažādas lietas.

Tika atklāts, ka tie, kuri vismaz reizi nedēļā ēda šokolādi, sniedza labākus rezultātus nekā tie, kas šokolādi neēda.

Vadošais zinātnieks Dr. Džordžijs Kriktons paskaidro: “Šokolāde un kakao flavanoli jau kopš seniem laikiem tiek asociēti ar dažādu veselības rādītāju uzlabošanos.

Tie ir veselīgi kardiovaskulārajai sistēmai, bet mazāk zināms ir pienesums kognitīvajai un biheiviorālai sistēmai.”

Iepriekš veiktie pētījumi lielākoties aplūkojuši šokolādes ietekmi uz smadzenēm uzreiz pēc patēriņa.

Bet Dr. Kriktona pētījums saistīts ar šokolādi saturošo našķu pastāvīgu lietošanu uzturā.

Par spīti tam, ka šokolādes lietošanas rezultāti var krasi atšķirties dažādiem cilvēkiem, Kriktons uzsver, ka šokolāde noteikti ir veselīgas diētas sastāvdaļa.

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment