Lai jūsu laulība izdotos, atbildiet uz šo jautājumu vienu reizi nedēļā!

Kad problēma jau sasniegusi tik milzīgus apmērus, ka jāmeklē terapeita palīdzība, tad tā jau paspējusi nodarīt pārāk lielu kaitējumu, lai tur būtu kas līdzams. Klārka Universitātes pāru un ģimeņu pētījumu centra vadītāja un psiholoģijas profesore Dr. Džeimsa Kordova uzskata, ka svarīgākais ir ieplānot regulāras tikšanās reizes ar savu partneri, lai izrunātu visas mazās problēmas, kas sakrājušās, pirms tās kļūst nekontrolējamas.

Lasi vēl: «Sieva uz diētas». Varen jestra vīra dienasgrāmata par mīļotās tievēšanu

Zinātnieku pāris Dr. Ketlīna un Gajs Hendriki izdomājuši, ka katru nedēļu viens otram pajautās vienu jautājumu (viņi tā dara otrdienās un ceturtdienās, bet visi jau nevar būt tik centīgi).

Jautājums skan šādi: “Kā mums veicas, veidojot savas partnerattiecības?”

Hendriku pāris izmanto šo jautājumu katru nedēļu, lai runātu par to, kā viņiem veicas, kopīgi  audzinot bērnus un cenšoties sasniegt finansiālos mērķus, kā arī saglabāt seksuālās dzīves kvalitāti.  Šo pieeju var izmantot arī tam, lai izvērtētu, cik labi vai ne tik labi partneri esat savās attiecībās un kādā veidā to panākat.

Dr. Kordova norāda, ka bieži vien sievietes jau laicīgi pamana laulības dzīves problēmas un ierosina tās izrunāt, taču vīrieši ir atturīgāki un nevēlas apmeklēt terapeitu. Tāpēc šādas iknedēļas pārrunas varētu būt ērtāks un ne tik nomācošs veids, kā uzturēt savstarpēju atklātību un veselīgu laulību.

Avots: www.womansday.com

Leave a Comment