“Laima. Rendezvous. Jūrmala – 2018”: tiešās translācijas 100 miljoniem skatītāju, vairāk nekā 40 mākslinieku un Verņiki sociālajā tīklā “Odnoklasniki”

Nenoliedzami, starptautiskais festivāls “Laima. Rendezvous. Jūrmala” ir kļuvis par centrālo vasaras muzikālās dzīves notikumu, par to ir milzīga interese aiz Latvijas robežām un pasākumam ir neskaitāmi cienītāji daudzās valstīs.

Pērn festivālu noskatījās vairāk nekā simts miljoni televīzijas skatītāju visā pasaulē. Prognozes liecina, ka šogad to būs vēl vairāk. Par “Laima. Rendezvous. Jūrmala – 2018”, kas notiks jau ceturto reizi, plāno stāstīt dažādu valstu labākie mūzikas kanāli, bet festivāla interneta translācijas nodrošinās milzīgu skatītāju loku. Šogad festivālā piedalīsies vairāk nekā 40 populāru mākslinieku, to priekšnesumiem cienītāji sekos gan internetā, gan televīzijā, savukārt skatītāji Dzintaru koncertzālē kļūs par vasaras svarīgākās muzikālās tikšanās lieciniekiem: pārbaudīti hiti, valdzinoši dueti, stilu sajaukums un satriecoša atmosfēra.

Savu piedalīšanos festivālā ir apstiprinājuši arī slavenie brāļi Verņiki: pasākumu vadītājs un aktieris Igors Verņiks un viņa dvīņu brālis – televīzijas raidījumu vadītājs un “ĪÊ Magazine” galvenais redaktors Vadims Verņiks. Impozantie brāļi strādās aizkulisēs un festivāla zālē, viņi intervēs zvaigznes un stāstīs par pasākuma norisi. Verņikiem varēs sekot tiešajā video translācijā sociālajā tīklā “Odnoklasņiki”, kas ir viens no lielākajiem festivāla informatīvajiem partneriem.

“Mēs ar prieku piekritām Laimas Vaikules aicinājumam piedalīties šā gada festivālā. Aizvadītajos gados pasākums ir iekarojis milzīgu autoritāti gan skatītāju, gan mūziķu vidū. Bet tās, atbilstoši tradīcijām, ir estrādes superzvaigznes un jaunie mūziķi, kas jau sevi ir skaļi pieteikuši. Un tie visi ir festivāla veidotājas Laimas draugi!” stāsta Igors Verņiks.

Tiem, kuri nevarēs apmeklēt festivālu Jūrmalā, bet vēlas sekot koncertiem un notikumiem aizkulisēs, Vadims Verņiks sola: “Jūs gaida silta un viegla atmosfēra, negaidīti atklājumi un ļoti emocionāls noskaņojums. Skatieties mūsu tiešās translācijas sociālajā tīklā “Odnoklasņiki”!”

Tāpat par festivālu vēsta neskaitāmi plašsaziņas līdzekļi dažādās valstīs. Tā, Krievijā iznākošā žurnāla “Snob” galvenais redaktors Sergejs Nikolajevičs par Laimas festivālu raksta: “Jūrmala vilina, atmosfēra apbur, zāle jautrā noskaņojumā uzgavilē jaunām balsīm un sejām. Un vairs nav svarīgi, cik katram ir gadu un kāds ir tā sasniegumu saraksts: apbalvojumi, goda nosaukumi un uzvaras… Tas var būt jauna debitanta solo, var būt divu “dzīvo leģendu” duets vai brīva improvizācija, kuru pieredzējuši rokeri nospēlē kopā ar estrādes dīvu. Bez mēģinājumiem, balstoties uz intuīciju, uz iedvesmu, tā, kā šodien zvaigznes pateica priekšā. Tieši tas padara “Laima. Rendezvous” tik brīnišķīgu, jo nekad nevar zināt, kas notiks un ar ko beigsies.”

Festivālā “Laima. Rendezvous. Jūrmala 2018”, kas notiks no 19. līdz 22.jūlijam, piedalīsies Filips Kirkorovs, Andrejs Makarevičs, Semjons Sļepakovs, Intars Busulis, Aņi Loraka, Ksenija Sidorova, Vera Brežņeva, Hibla Gerzmava, Sunsay, Tamāra Gverdciteli, Mario Biondi, Grigorijs Ļepss, Verka Serdjučka, mīmu teātris “Licedei”, Ballet Freedom un daudzi citi.

Biļetes uz festivālu “Laima. Rendezvous. Jūrmala” var nopirkt “Biļešu serviss” tirdzniecības vietās un vietnē www.bilesuserviss.lv.

Par festivālu „Laima. Rendezvous. Jūrmala”

Starptautiskais mūzikas festivāls „Laima. Rendezvous. Jūrmala – 2018” norisināsies no 19. līdz 22. jūlijam. Uz „Dzintaru” koncertzāles skatuves pēc Laimas Vaikules ielūguma uzstāsies populārās mūzikas zvaigznes no Latvijas, Krievijas, Igaunijas, Ukrainas, Itālijas, Moldovas un Gruzijas, kā arī pasaules mūzikas leģendas un jauni, talantīgi latviešu mūziķi. Festivāla viesi galvenokārt ir tuvi Laimas Vaikules draugi. Uz skatuves uzstāsies arī aizraujoši dueti un trio, sniedzot patiesu muzikālu „rendezvous”. Plašāka informācija pieejama vietnē www.jurmalarandevu.lv.

Leave a Comment