Latvijas Medicīnas Fonda (LMF) Studentu stipendija praksei Latvijā

Latvijas Medicīnas Fonds (LMF) paplašina savu darbību. Kopš 2003. gada Zariņa studiju ceļojuma stipendiju ir saņēmuši 42 Latvijas ārsti, rezidenti un studenti, lai mācītos un iegūtu jaunas zināšanas medicīnas un zinātnes jomā ārpus Latvijas. Medicīnas studiju atbalstam domāto stipendiju kopsumma ir 250,000 USD.

Pirms diviem gadiem LMF nolēma paplašināt atbalsta saņēmēju loku, un tagad fonds atbalsta arī tos studentus, kas studē ārpus Latvijas, bet grib papildināt savas zināšanas Latvijas kl**ikās.

• LMF Studentu Stipendija domāta ārpus Latvijas dzīvojošiem studentiem, kuriem ir interese par iespēju gūt praktisku pieredzi Latvijā (Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes Slim**cā vai citā ārstniecības iestādē). Ar stipendijas atbalstu jaunieši gūs pieredzi Slim**cā, viņiem ir iespēja vērot klīnisko darbu izvēlētajā nozarē, kā arī iespēja palīdzēt pētniecības darbā un gatavot zinātniskus rakstus.

2017. gadā LMF piešķīra stipendiju divām studentēm, par kurām saņemtas labas atsauksmes gan no Amerikas, gan Latvijas puses. Līva Zemīte, trešā gada studente Toronto Universitātē, un Marlēna Ramane, otrā gada studente Redlands Universitātē, kuras ieguva klīniskā darba un pētniecības pieredzi P. Stradiņa Klīniskajā universitātes Slim**cā profesora Daiņa Krieviņa pārraudzībā. Līva Zemīte veica pētniecību par diabētiskām pēdas čūlām un uzrakstīja rakstu “Diabētiskā čūla – mūsdienu urbanizācijas problēma”, ko publicēja žurnālā Latvijas Ār*ts. Marlēna Ramane veica pētniecību par medikamenta rivaroxaban ietekmi pacientiem pēc As**svadu revaskularizācijas operācijām.

Studentiem bija iespēja dzīvot Rīgas Stradiņa universitātes studentu kopmītnēs blakus P. Stradiņa Slim**cai, kurā varēja iepazīties arī ar Latvijas medicīnas studentiem un rezidentiem.

Sakarā ar šo pozitīvo pieredzi interese ASV studentu vidū pieauga, un šogad bija daudz izcilu stipendijas kandidātu, no kuriem divi guva uzvaru stipendijas konkursā.

Aksels Grants ir trešā gada students Ohaio štata universitātes Neirozinātnes fakultātē un interesējas par ķirurģiju. Aksels ar stipendijas atbalstu darbosies Stradiņa Slim**cas As**svadu ķirurģijas nodaļā, apgūstot klīnisko un pētniecības pieredzi, tā veicinot nākotnes studiju plānus medicīnā.

Martis Roze ir trešā gada students Vitenburgas Universitātes Sporta, Vese***as un vingrošanas zinību fakultātē. Viņš strādās kopā ar dr. Valdi Andersonu kl**ikā Orto (www.orto.lv), gūs klīnisko pieredzi un piedalīsies projektā, kurā palīdzēs plānot jaunu sporta medicīnas centru Rīgā ar mērķi novērtēt un optimizēt atlētiskās spējas centra apmeklētājiem.

Pirmā gada pieredze bija ļoti veiksmīga, un Marlēna Ramane atgriezīsies P. Stradiņa Slim**cā, kur turpinās rivaroxaban zāļu pētniecību As**svadu ķirurģijas pacientiem un sagatavos apmācības informāciju pacientiem par perifēro As**svadu slimību profilaksi un atpazīšanu.

Lai uzzinātu vairāk par LMF Studentu Stipendijām, aicinām vērsties pie Aleksandra Kalniņa, MD, MBA, LMF valdes loceklis ([email protected]).

Latvijas Medicīnas Fonds ir dibināts 1990. gadā ASV kā privāta bezpeļņas organizācija ar mērķi atbalstīt Vese***as aprūpi Latvijā. Fonds ir saistīts ar Latviešu ārstu un zobārstu apvienību (LĀZA).

Plašāka informācija par Latvijas Medicīnas Fondu (LMF) http://latvianmedicalfoundation.org/

Leave a Comment