Leģendārā dejotāja Vija Vētra: Kādos vārdos lūgt, lai mana mīļā Latvija paņem mani atpakaļ mājās?

Gandrīz visu mūžu 95. dzimšanas dienu nosvinējusī leģendārā latviešu dejotāja un horeogrāfe, sakrālās dejas kustības aizsācēja Latvijā Vija Vētra, ir pavadījusi ārpus Latvijas robežām, atsaucoties uz žurnālu Kas Jauns, raksta portāls kokteilis.lv.

Tomēr žurnālam “Kas Jauns” viņa atklāj savu sapni mūža nogali pavadīt dzimtenē: “Latvijas simtgades gadā vajadzētu arī neiespējamam būt iespējamam.”

Viņa atzīst, ka lai gan Ņujorkā dzīvo prestižajā Manhetenā, mākslinieku namā, nekāda bagātniece viņa neesot, iztiekot arī bez pensijas, jo visu mūžu darbojusies kā brīvmāksliniece. Ņujorkā Vija Vētra iemanījusies iztikt ar aptuveni 700 ASV dolāru pabalstu un no šīs summas sakrāt 1000 eiro aviobiļešu iegādei uz Latvju un atpakaļ.

Leģendārajai māksliniecei nav tuvinieku ne Latvijā, ne Amerikā un tādēļ bieži pārņem lielas skumjas.

“Nav izjūtas, ka esi kādam vajadzīga. Ne vajadzīga, ne interesanta… Tā ir ļoti grūta izjūta. Es tur varu nomirt, un neviens to neuzzinātu.”

Par nāvi viņa runā bez bailēm, jo ir pārliecināta par savu atgriešanos uz Zemes, kā tas jau vairākkārt noticis. Tomēr savas dzīves pēdējās dienas viņa sapņo pavadīt vietā, kur dzimusi un augusi – Latvijā.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu kā viņa tik pazemota, kad centās runāt par atgriešanos Latvijā

Leave a Comment