Lielākie mīti par treniņiem, kam labāk neticēt!

Mīts: Tu vari izplānot sadedzinātos taukus – treniņi var samazināt kopēju tauku slāni, tomēr tu nevari kontrolēt to, no kurienes šie tauki rodas. 2011. gadā tika veikts eksperiments, kurā 11 cilvēki veica 12 nedēļas garu treniņu programmu, kuras laikā trenēja tikai vienu kāju. Lai arī tika trenēta tikai labā kāja, abas kājas bija zaudējušas vienādu daudzumu tauku – un vēl lielāku daudzumu tauku no vidukļa.

Mīts: Tev nevajadzētu nodarboties ar sportu, kad neesi paēdis – patiesībā tavs ķermenis sadedzina vairāk tauku tad, kad neesi vēl ieturējusi brokastis. Vienīgais – neizlaid ūdens dzeršanu no rīta.

Mīts: Nav sāpju, nav rezultāta – mazs diskomforts ir labs, bet, ja tu kādā vietā jūti asas sāpes, pārtrauc to, ko tu dari un konsultējies ar ārstu.

Mīts: Pirms treniņa ir jāstaipās – staipīšanās atslābina cīpslas un liek muskuļiem justies vājākiem, tādēļ staipīšanās pirms treniņa var patiesībā sabojāt tavu treniņu.

Mīts: Lielu svaru cilāšana tevi “uzpumpē” – patiesībā tas var tevi padarīt tievāku. Pētījumi ir pierādījuši, ka sievietes, kuras cilā svarus 8 reizes sadedzina divtik kaloriju, cik tās, kuras cilā 15 reizes.

Mīts: Mehāniskais skrejceliņš ir tikpat efektīvs kā skriešanā ārā – skriešana pret vēju pieliek lielāku piepūli attāluma pārvarēšanai pat, ja tas nemaz nav jūtams. Tas prasa vairāk enerģijas un sadedzina par 10% vairāk kaloriju.

Mīts: Svīšana nozīmē, ka neesi formā – patiesībā, jo tievāka tu esi, jo ātrāk tavs ķermenis sāk svīst.

 

Avots: www.womenshealthmag.com

Leave a Comment