Pasniedziet šo Āzijas iedvesmoto klasisko garneļu kokteili kā uzkodu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
7 kaudzes ēdamkarotes majonēzes
1 laims – izspiest sulu
3 tējkarotes čilli mērces
15 g marinēta ingvera – smalki sagriezts
3 lapu salātiņi
300 g vārītu karalisko garneļu
3 pavasara sīpoli – sasmalcināti
2 tējkarotes melnā sezama sēklu
sauja garneļu krekeru – sasmalcinātas
Marinētiem dārzeņiem
100 ml rīsu vīna etiķa
1 ēdamkarote pūdercukura
1 liels burkāns – nomizots un sagriezts uz sīpoliem
½ liela gurķa – nomizots, sagriezts sloksnēs
6 redīsi plānās šķēlītēs
Pirmais pagatavošanas solis:
Marinēto dārzeņu pagatavošanai katliņā ielej etiķi, 50 ml ūdens, cukuru un 2 tējkarotes jūras sāls un 5 minūtes uz lēnas uguns vāri, maisot, līdz cukurs un sāls ir izšķīdis. Atstāj nedaudz atdzist. Ieliec dārzeņus bļodā un pārlej ar marinādes šķidrumu. Atstāj ledusskapī vismaz uz 1 stundu.
Lasi vēl: Ko ražotājs nestāsta par mikroviļņu krāsns lietošanu un ko noteikti nevajadzētu darīt
Otrais pagatavošanas solis:
Sajauc majonēzi, laima sulu, marinētu ingveru. Salātu lapas izkārto sešās bļodiņās, pēc tam uzber marinētas dārzeņu, garneles un mērci. Uzber pavasara sīpolus, sezama sēklas un garneļu krekerus.
Lai labi garšo!