Lieliska uzkoda ar kuru cienāt svētku viesus – varavīksnes garneļu kokteiļi

Pasniedziet šo Āzijas iedvesmoto klasisko garneļu kokteili kā uzkodu.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

7 kaudzes ēdamkarotes majonēzes
1 laims – izspiest sulu
3 tējkarotes čilli mērces
15 g marinēta ingvera – smalki sagriezts
3 lapu salātiņi
300 g vārītu karalisko garneļu
3 pavasara sīpoli – sasmalcināti
2 tējkarotes melnā sezama sēklu
sauja garneļu krekeru – sasmalcinātas

Marinētiem dārzeņiem
100 ml rīsu vīna etiķa
1 ēdamkarote pūdercukura
1 liels burkāns – nomizots un sagriezts uz sīpoliem
½ liela gurķa – nomizots, sagriezts sloksnēs
6 redīsi plānās šķēlītēs

Pirmais pagatavošanas solis:

Marinēto dārzeņu pagatavošanai katliņā ielej etiķi, 50 ml ūdens, cukuru un 2 tējkarotes jūras sāls un 5 minūtes uz lēnas uguns vāri, maisot, līdz cukurs un sāls ir izšķīdis. Atstāj nedaudz atdzist. Ieliec dārzeņus bļodā un pārlej ar marinādes šķidrumu. Atstāj ledusskapī vismaz uz 1 stundu.

Lasi vēl: Ko ražotājs nestāsta par mikroviļņu krāsns lietošanu un ko noteikti nevajadzētu darīt

Otrais pagatavošanas solis:

Sajauc majonēzi, laima sulu, marinētu ingveru. Salātu lapas izkārto sešās bļodiņās, pēc tam uzber marinētas dārzeņu, garneles un mērci. Uzber pavasara sīpolus, sezama sēklas un garneļu krekerus.

Lai labi garšo!

 

Leave a Comment