Liellopu gaļas gulašs ar makaroniem. Gruntīgas vakariņas!

Sastāvdaļas:

4 porcijām
500 g mazu sīpoliņu
2 miltaini tomāti
20 g tauku
700 g liellopu gaļas gulašam
250 ml gaļas buljona
Sāls
Pipari
1 ēdamkarote saldās paprikas pulvera
1 lauru lapa
6 kadiķogas
500 g plakano spageti
1 tējkarote dzērveņu ievārījuma
150 g skābā krējuma

Pagatavošana:

1. Sīpolus nomizo, sagriež četrās daļās, tomātus nomazgā, nosusina, izgriež kātiņu, tomātus applaucē ar verdošu ūdeni, nomizo, izņem sēkliņas. Mīkstumu sasmalcina.

2. Pannā sakarsē taukus, tajos apbrūnina gulaša gaļu. Pievieno sīpolus, apcep zeltainus. Pielej gaļas buljonu, pievieno garšaugus un sagrieztos tomātus, gulašu sautē pusotru stundu, līdz gaļa mīksta. Izņem lauru lapu.

3. Makaronus vāra gatavus, nokāš. Dzērveņu ievārījumu sajauc ar skābo krējumu, pievieno gulašam. Pieliek garšvielas, pasniedz ar makaroniem.

Labu apetīti!

Avots: aLA1

Leave a Comment