Lietas, kas nekaunīgi nozog jūsu laimi

No kā jums nekavējoties jāatbrīvojas

1.Nepieciešamība pierādīt, ka jums ir taisnība. Droši vien katrs no mums ir pazīstams ar gadījumu, kad nevēlēšanās pieņemt kāda cita viedokli noved pie strīda vai krasas attiecību pasliktināšanās. Mēs piedzīvojam stresu un pat nodarām pāri citam cilvēkam, lai gūtu uzvaru no sīka strīda.

Nu tāds ieradums saindē dzīvi ne tikai pašam spītīgajam, bet arī citiem cilvēkiem. Šāda rīcība ir pilnīgi bezjēdzīga. Cilvēks, kurš ir patiesi pārliecināts, ka viņam ir taisnība, nekad neapvainos citus un nepierādīs kaut ko uz sirds.

2.Vēlme visu kontrolēt. Kad vēlaties pilnībā kontrolēt visu, kas notiek dzīvē, vai tie būtu cilvēki, notikumi vai situācijas, jūs noteikti saskarsities ar pretestību. Agri vai vēlu kaut kas izkļūs no jūsu kontroles, izraisot negatīvu emociju un stresa vētru.

Vienkārši ļaujiet citiem būt tādiem, kādi viņi ir. Ļaujiet savai dzīvei vismaz dažkārt iet neplānoti, un jūs pamanīsit neparastu atvieglojumu. Nepieciešamība pēc pilnīgas kontroles tikai nodara kaitējumu un izraisa pastāvīgu neapmierinātību.

3.Ieradums vainot citus. Dažreiz ir vilinoši vainot kādu vai kaut ko savās problēmās, bet ne sevi. Tas ir pilnīgi neproduktīvi un ne pie kā laba nenoved. Jums ir jāspēj uzņemties atbildību par savām neveiksmēm un kļūdām.

Ja dzīvē kaut kā pietrūkst, kaut kas nesanāk, vispirms vajadzētu ieskatīties sevī, pārdomāt savu rīcību un uzvedību. Un neaizmirstiet, ka daudzu problēmu sakne ir mūsu galvās.

4.Negatīvā pašrunāšana. Šis ieradums noteikti ir pazīstams daudziem, un tā kaitīgā ietekme ir ļoti zemu novērtēta. Ļaujot negatīvām domām valdīt mūsu dzīvē, mēs kaitējam sev un neļaujam ar mums notikt labām lietām.

Fakts ir tāds, ka mūsu saprātīgais prāts un loģika vienmēr sagatavo mūs sliktākajam, pārdomā visbriesmīgākos scenārijus. Jums nevajadzētu vienmēr sekot viņu piemēram. Katrs no mums ir spējīgs uz vairāk, nekā domājam.

5.Ieradums sūdzēties. Protams, pēc smagas darba dienas tā vien gribas kādam izliet savu sirdi. Nav nekas nepareizs, ja dažreiz dalāties savās domās un jūtās ar draugiem vai mīļajiem. Bet, ja visas sarunas izvirzās līdz vaimanām, ja katrā situācijā tu tikai apraksti savas nelaimes un atkārto, cik viss ir slikti, tad ir laiks padomāt.

Lasi arī: 5 veidi, kā piesaistīt naudu kā sievietei

Lasi arī: Dāvanas, kuras nevajadzētu dāvināt: atbrīvošanās no viņu negatīvās enerģijas

Ja jums ir grūti tikt galā ar šo ieradumu, palūdziet, lai tuvinieki jūs laikus apstādina. Un atcerieties: ja nevarat mainīt situāciju, mainiet savu attieksmi pret to.

6.Vēlme izpatikt visiem. Pirmkārt, šādā veidā jūs riskējat pazaudēt sevi. Galu galā, visi cilvēki ir atšķirīgi, un, lai visiem patiktu, katrā situācijā būs jānēsā maska, kas atbilst vienas vai otras cilvēku grupas cerībām.

Otrkārt, tas ļoti nogurdina un padara cilvēku dziļi nelaimīgu un vientuļu. Ir daudz patīkamāk, kad bez izlikšanās tevi novērtē un mīl tādu, kāds tu esi. Tas ir vienīgais veids, kā atrast patiesus draugus un domubiedrus.

 

7.Izturība pret pārmaiņām. Ir svarīgi saprast, ka bez pārmaiņām nebūs pašas dzīves, nebūs kustības uz priekšu. Protams, var būt grūti iziet no ierastās komforta zonas un sākt kaut ko mainīt.

Tas var prasīt daudz pūļu un laika. Tomēr paciest darbu, kuru ienīst, vai attiecības, kas ir novecojušas, ir brīvprātīga laimes atņemšana.

8.Dzīvot saskaņā ar citu cilvēku cerībām. Diemžēl ir daudz cilvēku, kas nedzīvo savu dzīvi. Tas ir tāpēc, ka viņi cenšas apmierināt citu cilvēku cerības: vecāku, laulāto, draugu, sabiedrības.

Ja vēlaties būt laimīgs cilvēks, nekad neignorējiet savu iekšējo balsi un neapspiediet savas vēlmes. Tikai jums ir tiesības izlemt, ar ko piepildīt savu dzīvi un ko atstāt pagātnē.

Mums ir viena dzīve, tāpēc nevajadzētu atlikt savu laimi uz vēlāku laiku. Nav jākrīt izmisumā, ja kaut kas noiet greizi: jums vienmēr ir iespēja ietekmēt situāciju. Iepriekš minētie padomi ir vienkārši veidi, kā mainīt savu dzīvi uz labo pusi un sākt šo gadu ar tīru lapu. Kādi ieradumi, jūsuprāt, vēl kavē mūsu laimi?

Leave a Comment