Lietas, kas notiks ar tavu ķermeni, ja katru dienu apēdīsi vienu olu

 

Olas – viegli sagremojams produkts

Organisms olu baltumus sagremo uz 98%. Tas ir lielisks materiāls jaunu šūnu būvēšanai. Olas palielina muskuļu masu un notur to vajadzīgajā līmenī.

Viena ola dienā palīdz notievēt. Barojošais olbaltumvielu produkts veicina ātru sāta sajūtu, apetītes samazināšanos un labu vielmaiņu. Īpaši vērtīgas olas ir brokastīs! Tas palīdzēs Tavam organismam kontrolēt bada hormonu, nepārēsties un lieliski justies.

Olas ir bagātas ar vitamīniem

Olas satur veselu izlasi vērtīgu vitamīnu. Vienā olā var būt A vitamīns – 5 % no ieteicamās diennakts devas un D vitamīns – 10 % no ieteicamās diennakts devas. Fosfors, dzelzs, cinks, jods, retinols, riboflavīns – olas satur visus šos mikroelementus.

Ja Tu katru dienu apēdīsi pa vienai olai, vari nesatraukties par acu veselību, jo antioksidants luteīns pasargās acu muskuļus no vecuma deģenerācijas, bet vitamīns A glābs no “vistas akluma” tumšajā diennakts laikā.

Olas neļauj attīstīties osteoporozei

Vārītas olas – garantija tam, ka Tavi kauli būs stipri. Parasti problēmas ar kauliem ir ļoti daudziem cilvēkiem, īpaši sievietēm pēc 40 gadu vecuma, tāpēc ir vērts jau laicīgi nodrošināties un katru dienu apēst vismaz vienu olu, lai nākotnē nebūtu nekādu lieku problēmu ar veselību.

 

Lasi arī: Vārītu olu diēta – 2 nedēļās atbrīvojies no 11 kilogramiem!

 

Olas nostiprina smadzenes

Olu sastāvā ir arī holīns, kas superprodukts smadzenēm! Tas palīdz uzlabot atmiņu, radošo domāšanu un reakciju uz kairinātājiem. Cilvēkiem, kas strādā intelektuālo darbu, šis produkts ir vienkārši nepieciešams un neaizvietojams!

Ja bērnam pēc 3 gadu vecuma nav nekādu alerģiju,  ir ļoti svarīgi viņu barot ar vienu olu dienā, lai nodrošinātu pareizu galvas smadzeņu attīstību un vesela hormonālā fona formēšanos.

Leave a Comment