Lietas, kas tavās mājās tevī rada milzīgu stresu

Nekārtība

Liekas diezgan pašsaprotami, ne? Tomēr tā noteikti var ietekmēt tavu labsajūtu. Ir saistība starp kortizolu (stresa hormonu) un sievietēm, kurām mājās atrodas ļoti daudz lietu. Papīru kaudzes, bērnu rotaļlietas vai izlietne, kas ir pilna ar netīriem traukiem – tie visi ir nopietni stresa cēloņi, tādēļ tev nāksies vairāk pacensties, lai uzturētu savu māju kārtībā.

Skaļš televizors

Vai tev ir paradums, uzreiz atnākot mājās, ieslēgt televizoru? Mums tev ir jaunums – nevajadzīga skaņa rada nevajadzīgu stresu. Ja ieslēdz televizoru tikai pieraduma pēc, nevis tādēļ, ka tiešām vēlies kaut ko skatīties, tas noteikti negatīvi ietekmē tavu pašsajūtu. Nākamreiz ieslēdz televioru tikai tad, kad skaidri zini, ko tur vēlies ieraudzīt.

Neveselīgs ēdiens

Jā, tu patiešām esi tas, ko tu ēd. Tam, ko tu ieliec savā organismā, ir ietekme uz nemieru. Veselīgi produkti ar augstu vitamīnu daudzumu tevi atbrīvos no stresa, bet neveselīgi – to tikai pastiprinās.

Cilvēki, ar kuriem dzīvo kopā

Tas ir pašsaprotami: cilvēki, ar kuriem tev nākas dzīvot kopā ikdienā, kādreiz tevi nokaitina – mazi strīdi ir neizbēgami. Konflikti un nesaprašanās ir galvenie stresa avoti, tādēļ ir svarīgi veltīt laiku tikai sev vienam pašam – bez neviena cita klātbūtnes.

 

Avots: goodhousekeeping.com

Leave a Comment