Lietas kuras vasarā bojā tavus matus #5– nevarēju iedomāties!

boja matus 2

  1. Saulesbrilles

Vasarā tikpat svarīgas kā auksti un atspirdzinoši dzērieni ir arī saulesbrilles, kas bieži vien ir gluži vai pielīmētas pie galvas. Tomēr, katru reizi, kad tās uzcel augšā un atkal uzliec uz acīm, metāla detaļas aizķer matus un bojā to folikulas. Lai no tā izvairītos, kad saulesbrilles nelieto, liec tās matos ļoti uzmanīgi vai arī nēsā līdzi somiņā.

  1. Augstās copes un zirgastes

Vasara ir laiks, kad biežāk izvēlamies sasiet matus, un karstā laikā visērtāk ir uzsiet augsto zirgasti vai copi. Tomēr ilgstošā laika posmā šādas frizūras bojā matus un sliktākajā gadījumā var pat izraisīt matu izkrišanu. Arī regulāra matu gumiju lietošana var radīt daudz problēmu, tāpēc, kad vien iespējams, centies matus turēt izlaistus.

  1. Saule

Protams, galvas cepināšana atklātā saulē nenāk par labu matiem. Šis nav stāsts par to, ka uz pludmali ir jādodas ar cepuri galvā. Nav svarīgi, vai izvēlies lielu platmali vai vienkārši aizsarglīdzekli pret karstumu, matiem ir vajadzīga aizsardzība, it īpaši, ja tu tos krāso. Pretējā gadījumā mati kļūs nespodri, izbalēs, paliks sausi un pat sāks lūzt.

  1. Slapju matu ķemmēšana un ieveidošana

Ja pavadi daudz laika pludmalē, pie baseina, vai bieži ej dušā, tad vasaras laikā tev, iespējams, ļoti bieži ir slapji mati. Tie ir vieglāk ievainojami, jo ir piesūkušies ar ūdeni, tāpēc nevajadzētu matus sasiet vai pavirši ķemmēt. Esi pacietīga, ja arī mati ir sapinušies, un vispirms tos labāk izķemmē ar pirkstiem, kā arī lieto kādu barojošu līdzekli, piemēram matus atšķetinošu eliksīru, lai ķemmēšanas process būtu ļoti saudzīgs.

 

Leave a Comment