Lūk kā vislabāk iztīrīt pieputējušus radiatorus

Putekļi ir visur. Tiek lēsts, ka katrā mājā uz kvadrātmetru dzīvojamās platības ir apmēram 6 miligrami putekļu. Pat pēc intensīvas tīrīšanas tie joprojām nosēžas uz lietam un vietām it visur atkal un atkal.

Taču ir vietas, kuras pat gribot nemaz tik vienkārši nevar iztīrīt. Vai esat kādreiz palūkojies, kā izskatās radiatora aizmugure?

Palīdzēs zeķubiskes

Ja ļausit putekļiem tur nogulsnēties, cerot, ka tos tur neviens neredz, un tie nevienam netraucē, atcerieties, ka tādējādi radiatori var kļūt pat par 30 % mazāk efektīvi. Radiatori ir konstruēti tā, ka to pusi, kas atrodas pret sienu, ir gandrīz neiespējami iztīrīt. Taču ir kāds pavisam vienkāršs paņēmiens, kas palīdzēs to izdarīt!

Lasi arī: Kā tīrīt mīkstās mēbeles – no košļenēm, kaķu vilnas, nepatīkamām smakām…

Pirmkārt, esiet gatavi sliktākajam. Tas ir visai neticami, cik daudz putekļu var sakrāties aiz radiatora. To tīrīšanai jums vajadzēs vecas kaprona zeķubikses. Izveriet tās cauri radiatora aizmugurei, turiet zeķubikses aiz abiem galiem un berziet uz vienu un otru pusi. Šīs kustības zeķubikses padarīs statiskas, un tas pievilks visus putekļus.

Pēc tam izvelciet zeķubikses, notrausiet vai izpuriniet liekos putekļus (to gan jādara ārā – izejot pagalmā vai izliekot pa logu). Tad atkārtojiet procesu, līdz radiatori kļuvuši tīri. Pēc tam to pašu var izdarīt ar slapjām zeķubiksēm, kas kalpos kā mitrā uzkopšana. Tas arī viss!

Avots:

COMMENTS

Leave a Comment