Lūk, kādēļ nav ieteicams likt internetā savu bērnu bildes

Foto publicēšana

7 iemesli, kādēļ nav ieteicams publicēt sava bērna bildes internetā

1. Ģeolokācija

Fotogrāfijās var būt redzams, kur tieši tās ir uzņemtas, norādot arī visbiežāko jūsu atrašanās vietu. Noziedzniekiem paveras lielas iespējas uzzināt par jums vairāk nekā vajadzētu.

2. Atpūta un vaļasprieki

Ja jūs publicējat foto internetā, kur bērns redzams, darot iemīļoto hobiju, visādi ļaundari zinās, kā vieglāk piesaistīt bērna uzmanību un aizmānīt viņu tur, kur paši vēlas.

3. Oficiāli dati

Nekad nelieciet foto internetā, kur redzams jūsu bērns ar pasi vai jebkādu citu dokumentu. Lai arī cik dīvaini tas nešķistu, ļoti daudzi liek internetā bildes, kad tikko iegūta pase vai vīza. Dokumenta fotogrāfijas ievietošana internetā nav nemaz tik nenozīmīga, kā jūs varētu iedomāties.

4. Informācija par īpašumu

Nelieciet internetā foto, kur jūsu bērns nofotografēts pie ģimenes auto. Garnadži var nest zaudējumus arī vecākiem. Ja tomēr gribas nofotografēt savu bērnu ar auto, tad ieteicams aizklāt numurzīmi.

5. Kailumi fotogrāfijā

Nevainīgi bērnu foto var kļūt par ēsmu vispretīgākajiem izvirtuļiem. Nekad neaizmirstiet par to, ja grasāties publicēt sava bērna bildi.

6. Kompromitējoši materiāli

Iespējams, ka tagad jums nešķiet nekas slikts, ja ieliekat smieklīgu sava bērna bildi internetā. Taču internetā saglabājas viss, kas reiz tur ir ielikts. Kad atvase jau būs izaugusi, šādas bildes atrašana internetā var izbojāt viņa dzīvi. Mēs bieži par to aizmirstam, ka apkaunojošās bērnības bildes vajadzētu rādīt tikai radiniekiem.

7. Citu vecāku pretenzijas

Nepublicējiet sava bērna bildi kopā ar viņa draugu, ja neesat prasījuši atļauju otra bērna vecākiem! Tas var radīt nopietnas problēmas, ja šie vecāki ir bijuši pret savu bērnu foto publicēšanas internetā.

Atcerieties, ka fotogrāfijas ievietošana internetā nes sev līdzi visdažādākās sekas. Esiet uzmanīgi un apdomīgi, pirms liekat kaut ko internetā. Mūsdienu noziedznieki nelaiž garām iespēju meklēt savus upurus arī interneta vidē.

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment