Lūk, kādēļ nedrīkst gulēt krūšturī! Un vēl 7 iemesli, kādēļ mēdz sāpēt krūtis

1

  1. Hormonālās kontracepcijas lietošana

Ja sieviete lieto hormonālās tabletes, tad sāpes krūtīs ir pavisam pierasta lieta. Parasti ir tā, ka līdz ar zāļu lietošanas pārtraukšanu sāpes arī izzūd.

  1. Pirmsmenstruālais sindroms (PMS)

Apmēram 50% pasaules sieviešu laikā pirms mēnešreizēm izjūt ļoti drausmīgus simptomus: biežas migrēnas, garastāvokļu maiņas, sāpes vēdera lejasdaļā, temperatūras pieaugums, kā arī sāpes krūtīs.

  1. Menopauze

Sāpes krūtīs var liecināt arī par klimaksa tuvošanos. Parasti šādi simptomi sākas vecumā pēc 45 gadiem un daudzas daiļā dzimuma pārstāves, kuras nekad mūžā nav izjutušas šādas sāpes, pēkšņi tādas izjūt.

  1. Operatīva iejaukšanās vai traumas

Sāpes var rasties tad, ja ar operāciju palīdzību tika palielināti krūšu dziedzeri. Turklāt, arī pēc traumām sievietes mēdz izjust ļoti nepatīkamas sāpes krūšu rajonā.

  1. Fibrozi-cistiska mastopātija

Tas ir viens no visizplatītākajiem iemesliem, kādēļ sievietēm sāp krūtis. Teju puse pasaules sieviešu cieš no fibrozi-cistiskās mastopātijas. Sli**bai raksturīga neparasta krūšu audu augšana, asas sāpes krūtīs, reizēm pat sekrēcija.

  1. Jauni veidojumi

Sievietes, kas ilgu laiku cieš no mastalgias un nevēršas pie ārsta, ir iekļautas pirmajā riska grupā jaunu veidojumu rašanās draudiem. Līdzko sāk parādīties regulāras sāpes krūtīs, iesakām nekavējoties veikt krūšu USG un ar gatavajiem rezultātiem doties pie ārsta mammologa.

  1. Pārāk apspīlēta veļa

Daudzas kuplo krūšu īpašnieces bieži vien vēlas noslēpt krūšu lielumu, iespīlējot tās daudz mazāka izmēra krūšturos. Tā labāk nedarīt, jo cieša krūštura nēsāšana arī var izraisīt mastopātiju. Ār*ti aicina sievietes arī pārtraukt kaitīgo ieradumu naktīs gulēt ar krūšturi.

Lasi vēl: Kā kopt krūtis, lai tās būtu veselas un skaistas

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment